Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Príšerkové rizoto, lososový burger, paradajkový šalát s chrenom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príšerové rizoto

Ak ste si počas dovolenky obľúbili rizoto s morskými príšerkami, teda morskými plodmi, poľahky si túto dobrotu môžete pripraviť aj doma a pripomenúť si dovolenkové chvíle.

Potrebujeme (na dve porcie): balenie mrazených morských plodov, asi pol balíka tyčiniek surimi, hrnček ryže, paradajkové pyré, olivy, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, čierne korenie, biele suché víno, mozzarelu alebo parmezán

Postup: Ryžu najskôr opražíme na oleji, potom ju zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou a necháme pomaly dusiť.

SkryťVypnúť reklamu

Vodu s pretlakom prilievame dovtedy, kým ryža nezmäkne.

Na panvici na oleji si zatiaľ opečieme prelisovaný cesnak a pridáme k nemu morské plody. Zalejeme ich vínom, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme dusiť.

K morským plodom asi po 15 minútach pridáme olivy a na menšie časti nakrájané tyčinky surimi.

Po dovarení zmiešame paradajkovú ryžu s morskými plodmi a na záver nastrúhame syr a môžeme posypať aj cukrovým hráškom.

Lososový burger

Potrebujeme: plátky lososa, čierne korenie, avokádo, majonézu, žemle, šalát, paradajky, cibuľu, olej

Postup: Filety lososa obalíme v čiernom mletom korení, ak sa nebojíte jeho pikantnosti, pokojne na to použite aj dve čajové lyžičky korenia.

Lososa opečieme na panvici, na rozohriatom oleji. Ryba potrebuje aspoň 3 – 4 minúty z každej strany.

SkryťVypnúť reklamu

Žemle prekrojíme na polovice a opečieme ich na suchej panvici.

Na obe polovice predpečených žemlí rozotrieme rozmixované avokádo s majonézou.

Na to položíme list šalátu, opečeného lososa a dochutíme podľa seba, napríklad plátkami paradajok a kolieskami cibule.

Paradajkový šalát s chrenom

Potrebujeme: zrelé paradajky, uhorku, kôpor, petržlenovú vňať, soľ, korenie, kyslú pochúťkovú smotanu a čerstvý chren

Postup: Kôpor, petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme.

Umyté a osušené paradajky nakrájame na rovnaké plátky, rovnako aj uhorky a zmiešame s kyslou smotanou a nastrúhaným chrenom.

Na záver dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami.

Recepty
Odoberať tému

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji.


redakcia SME ženy

Tá, čo čaká pri ceste a nevädne.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  2. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  3. Učebnica TATRA SCOOL priblíži deťom svet peňazí modernou formou
  4. Chcete investovať? Začína sa predaj dlhopisov pre Istropolis
  5. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  6. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  7. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  8. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  1. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  2. Učebnica TATRA SCOOL priblíži deťom svet peňazí modernou formou
  3. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  4. LESY SR otvorili predajňu Lesnícke pochúťky
  5. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  6. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  7. Bratislava Design Week 2025: Internát sa mení na kreatívny hub
  8. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  1. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 29 368
  2. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 24 983
  3. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 11 231
  4. Ľuboš Fellner otvorene 8 098
  5. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 6 173
  6. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom 4 336
  7. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom 4 223
  8. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou 3 693
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (19. - 25.9.1925)
  2. Ján Komrska: Štít Wetterhorn, Colorado
  3. Dávid Polák: Izrael, Západný breh a medzinárodné právo. Časť 4.
  4. Martin Fronk: Kam chodila Sisi pešo?
  5. Ernest Klotton: Emocionálna spoveď o bolesti, ktorú nikto nechce zažiť
  6. Irena Šimuneková: Skrytý klenot Veľkej Fatry - Čutkovská dolina
  7. Rastislav Puchala: Lacko Fantóci konsoliduje
  8. Miroslav Ferkl: Človek Martin. 
  1. Radko Mačuha: Nepríjemná správa pre Fica a Uhríka. 104 634
  2. Monika Albertiová: Facka Ficovi. Slovensko sa prebúdza! 22 380
  3. Martin Sukupčák: Otvorený list ministrovi Blanárovi 20 250
  4. Elena Antalová: Zvyšok života si nepokazím 8 410
  5. Radko Mačuha: Rusko má všetky predpoklady na dobytie Ukrajiny. 6 775
  6. Ivan Mlynár: Čurillovci sú v domácom väzení, pretože Ficovi a Šutaj Eštokovi nejde matematika. 6 417
  7. Radoslav Záhumenský: Celé Slovensko v mini verzii? Park, kde prejdete celé Slovensko za pár minút! 5 386
  8. Věra Tepličková: Keby sme my vedeli... 4 853
  1. Radko Mačuha: Osobná skúsenosť s Róbertom Ficom.
  2. Jana Čavojská: Obed pre 500 nezlomných obyvateľov Charkiva
  3. Marcel Rebro: Od Leningradu k Ukrajine: blokády, hlad a lož ako ruská tradícia
  4. Dušan Koniar: Ako vystúpiť z Európskej Únie v troch krokoch
  5. Věra Tepličková: Demokrati sociálni a ich nápad genitálny
  6. Radko Mačuha: Rusko má všetky predpoklady na dobytie Ukrajiny.
  7. Marcel Rebro: Ak sa má uzdraviť dieťa, potrebuje zdravú mamu
  8. Věra Tepličková: Pravdepodobná reakcia Smeru na vylúčenie z PES alebo Načo mi je perie?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu