Korzár logo Korzár
Streda, 21. november, 2018 | Meniny má Elvíra
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Príšerkové rizoto, lososový burger, paradajkový šalát s chrenom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Príšerové rizoto

Ak ste si počas dovolenky obľúbili rizoto s morskými príšerkami, teda morskými plodmi, poľahky si túto dobrotu môžete pripraviť aj doma a pripomenúť si dovolenkové chvíle.

Potrebujeme (na dve porcie): balenie mrazených morských plodov, asi pol balíka tyčiniek surimi, hrnček ryže, paradajkové pyré, olivy, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, čierne korenie, biele suché víno, mozzarelu alebo parmezán

Postup: Ryžu najskôr opražíme na oleji, potom ju zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou a necháme pomaly dusiť.

Vodu s pretlakom prilievame dovtedy, kým ryža nezmäkne.

Na panvici na oleji si zatiaľ opečieme prelisovaný cesnak a pridáme k nemu morské plody. Zalejeme ich vínom, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme dusiť.

K morským plodom asi po 15 minútach pridáme olivy a na menšie časti nakrájané tyčinky surimi.

Po dovarení zmiešame paradajkovú ryžu s morskými plodmi a na záver nastrúhame syr a môžeme posypať aj cukrovým hráškom.

Lososový burger

Potrebujeme: plátky lososa, čierne korenie, avokádo, majonézu, žemle, šalát, paradajky, cibuľu, olej

Postup: Filety lososa obalíme v čiernom mletom korení, ak sa nebojíte jeho pikantnosti, pokojne na to použite aj dve čajové lyžičky korenia.

Lososa opečieme na panvici, na rozohriatom oleji. Ryba potrebuje aspoň 3 – 4 minúty z každej strany.

Žemle prekrojíme na polovice a opečieme ich na suchej panvici.

Na obe polovice predpečených žemlí rozotrieme rozmixované avokádo s majonézou.

Na to položíme list šalátu, opečeného lososa a dochutíme podľa seba, napríklad plátkami paradajok a kolieskami cibule.

Paradajkový šalát s chrenom

Potrebujeme: zrelé paradajky, uhorku, kôpor, petržlenovú vňať, soľ, korenie, kyslú pochúťkovú smotanu a čerstvý chren

Postup: Kôpor, petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme.

Umyté a osušené paradajky nakrájame na rovnaké plátky, rovnako aj uhorky a zmiešame s kyslou smotanou a nastrúhaným chrenom.

Na záver dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  4. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  5. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  6. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  7. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  10. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  1. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  2. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  5. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  6. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  7. Vyberáme správny názov firmy
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  10. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  1. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť? 22 109
  2. Platíte si poistenie domova zbytočne? 17 541
  3. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 17 013
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 11 961
  5. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 10 458
  6. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 7 414
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 673
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 294
  9. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku 4 302
  10. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 770

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Poriadna porcia humoru. Pozrite si výstavu Fedora Vica

Koná sa v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach.

Pred pár rokmi sa skoro pobili. Ako starostovia chcú spolupracovať

Balčík a Petrovčik konflikt na košickom zastupiteľstve už uzavreli.

Majiteľa košického klubu súdia za zbitie klienta. Bol v umelom spánku

Obžalovaný vinu popiera, svedkovia tvrdia opak.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ja si tú hodnosť zaslúžim. Fenomén z Danka urobili výložky

Brbty mimo kamery nerobí, tvrdia jeho známi.

Dobré ráno

Dobré ráno: Fico prosíka Lajčáka... a potom ho zrazu zostrelí

Fico sa pridal ku konšpirátorom.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Danko škodí – lebo môže

Pri oslabenom Smere sa rozlieva ako jed.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop