Korzár logo Korzár
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Príšerkové rizoto, lososový burger, paradajkový šalát s chrenom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Príšerové rizoto

Ak ste si počas dovolenky obľúbili rizoto s morskými príšerkami, teda morskými plodmi, poľahky si túto dobrotu môžete pripraviť aj doma a pripomenúť si dovolenkové chvíle.

Potrebujeme (na dve porcie): balenie mrazených morských plodov, asi pol balíka tyčiniek surimi, hrnček ryže, paradajkové pyré, olivy, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, čierne korenie, biele suché víno, mozzarelu alebo parmezán

Postup: Ryžu najskôr opražíme na oleji, potom ju zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou a necháme pomaly dusiť.

Vodu s pretlakom prilievame dovtedy, kým ryža nezmäkne.

Na panvici na oleji si zatiaľ opečieme prelisovaný cesnak a pridáme k nemu morské plody. Zalejeme ich vínom, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme dusiť.

K morským plodom asi po 15 minútach pridáme olivy a na menšie časti nakrájané tyčinky surimi.

Po dovarení zmiešame paradajkovú ryžu s morskými plodmi a na záver nastrúhame syr a môžeme posypať aj cukrovým hráškom.

Lososový burger

Potrebujeme: plátky lososa, čierne korenie, avokádo, majonézu, žemle, šalát, paradajky, cibuľu, olej

Postup: Filety lososa obalíme v čiernom mletom korení, ak sa nebojíte jeho pikantnosti, pokojne na to použite aj dve čajové lyžičky korenia.

Lososa opečieme na panvici, na rozohriatom oleji. Ryba potrebuje aspoň 3 – 4 minúty z každej strany.

Žemle prekrojíme na polovice a opečieme ich na suchej panvici.

Na obe polovice predpečených žemlí rozotrieme rozmixované avokádo s majonézou.

Na to položíme list šalátu, opečeného lososa a dochutíme podľa seba, napríklad plátkami paradajok a kolieskami cibule.

Paradajkový šalát s chrenom

Potrebujeme: zrelé paradajky, uhorku, kôpor, petržlenovú vňať, soľ, korenie, kyslú pochúťkovú smotanu a čerstvý chren

Postup: Kôpor, petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme.

Umyté a osušené paradajky nakrájame na rovnaké plátky, rovnako aj uhorky a zmiešame s kyslou smotanou a nastrúhaným chrenom.

Na záver dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 799
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 244
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 576
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 372
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 544
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 967
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 373
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 908
  9. Najužitočnejšia appka 2 903
  10. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 2 841

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Skládkovanie zrejme zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kam chodíte, aj keď hovoríte opak

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

PRIMÁR

Šesť rád, ktoré vás môžu ochrániť pred chrípkou

Pripravte sa na chrípkovú sezónu.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop