Korzár logo Korzár
Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Príšerkové rizoto, lososový burger, paradajkový šalát s chrenom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Príšerové rizoto

Ak ste si počas dovolenky obľúbili rizoto s morskými príšerkami, teda morskými plodmi, poľahky si túto dobrotu môžete pripraviť aj doma a pripomenúť si dovolenkové chvíle.

Potrebujeme (na dve porcie): balenie mrazených morských plodov, asi pol balíka tyčiniek surimi, hrnček ryže, paradajkové pyré, olivy, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, čierne korenie, biele suché víno, mozzarelu alebo parmezán

Postup: Ryžu najskôr opražíme na oleji, potom ju zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s vodou a necháme pomaly dusiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Vodu s pretlakom prilievame dovtedy, kým ryža nezmäkne.

Na panvici na oleji si zatiaľ opečieme prelisovaný cesnak a pridáme k nemu morské plody. Zalejeme ich vínom, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme dusiť.

K morským plodom asi po 15 minútach pridáme olivy a na menšie časti nakrájané tyčinky surimi.

Po dovarení zmiešame paradajkovú ryžu s morskými plodmi a na záver nastrúhame syr a môžeme posypať aj cukrovým hráškom.

Lososový burger

Potrebujeme: plátky lososa, čierne korenie, avokádo, majonézu, žemle, šalát, paradajky, cibuľu, olej

Postup: Filety lososa obalíme v čiernom mletom korení, ak sa nebojíte jeho pikantnosti, pokojne na to použite aj dve čajové lyžičky korenia.

Lososa opečieme na panvici, na rozohriatom oleji. Ryba potrebuje aspoň 3 – 4 minúty z každej strany.

Skryť Vypnúť reklamu

Žemle prekrojíme na polovice a opečieme ich na suchej panvici.

Na obe polovice predpečených žemlí rozotrieme rozmixované avokádo s majonézou.

Na to položíme list šalátu, opečeného lososa a dochutíme podľa seba, napríklad plátkami paradajok a kolieskami cibule.

Paradajkový šalát s chrenom

Potrebujeme: zrelé paradajky, uhorku, kôpor, petržlenovú vňať, soľ, korenie, kyslú pochúťkovú smotanu a čerstvý chren

Postup: Kôpor, petržlenovú vňať a pažítku umyjeme a nasekáme.

Umyté a osušené paradajky nakrájame na rovnaké plátky, rovnako aj uhorky a zmiešame s kyslou smotanou a nastrúhaným chrenom.

Na záver dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  2. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  3. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  4. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  5. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  6. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  7. Magazín SME Ženy už v predaji
  8. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  9. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  10. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  1. Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody
  2. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  3. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  4. O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria
  5. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  6. Magazín SME Ženy už v predaji
  7. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  8. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  9. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  10. Fakulta drží tempo so súčasnými i budúcimi trendmi
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 37 548
  2. Aplikáciu tohto Slováka používajú v 150 krajinách. Ako začínal? 25 676
  3. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 18 465
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 16 750
  5. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 16 127
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 15 801
  7. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi? 13 898
  8. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 505
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 233
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 009
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie pracovníkov kultúry a médií v budove RTVS.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Testovanie nie je hlasovanie, dajte sa otestovať

Je dôležité, aby štát dokázal otestovať všetkých, ktorí chcú byť zodpovední.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Kam ísť na test, čo s pozitívnymi a čo bude s netestovanými? (otázky a odpovede)

Certifikát z plošného testovania na Covid-19 je vstupenkou do obchodov.

Pri plošnom testovaní sa využívajú antigénové testy.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop