Korzár logo Korzár
Sobota, 17. november, 2018 | Meniny má Klaudia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Kulajda bez húb, cukety plnené pečeňou, lievance s čučoriedkami

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Kulajda bez húb

Základom tejto českej polievky sú síce hríby, no dá sa pripraviť aj pre stravníka, ktorý huby nemusí.

Potrebujeme: 0,5 kg zemiakov, bobkový list, soľ, korenie, kyslú pochúťkovú smotanu, hladkú múku, kôpor, 3-4 vajíčka, vodu

Postup: Zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme osolenej vode s tromi bobkovými lístkami.

Keď už sú mäkké, rozmiešame kyslú pochúťkovú smotanu s trochou hladkej múky (nemusíme to s ňou preháňať), pridáme nasekaný kôpor a vylejeme to k zemiakom.

Chvíľu povaríme, aby sa prepojili chute a podľa potreby dosolíme, dokoreníme a môžeme ešte pridať ocot, alebo citrónovú šťavu.

Hotovú polievku podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo a pokrájaným na štvrte.

Článok pokračuje pod video reklamou

Cukety plnené kuracou pečeňou

Potrebujeme: 4 nie veľmi veľké cukety, 50 ml oleja, hrsť veľkých jačmenných krúp, 1 cibuľu, 1 ČL korenia na pizzu, 400 g kuracej pečene, 2 papriky, 3 paradajky, 70 g paradajkového pretlaku, 100 g strúhaného syra, 2 strúčiky cesnaku, zelený hrášok

Postup: Cukety po dĺžke prekrojíme, lyžicou vyškriabeme priestor pre plnku, na opačnej strane, kde je šupa vyrežeme 1,5 cm cestičku, aby polovice cukiet lepšie stáli, potrieme zvonku olejom a položíme na pekáč. Dáme variť krúpy.

Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, potom nasekané mäso, pridáme pokrájanú papriku, paradajky, dužinu z cukiet, ktorú sme vydlabali, pretlak a uvarené krúpy, nasekaný cesnak, korenie. Naplníme cukety, pokvapkáme olejom. Udusenú zmes podľa potreby zahustíme pšeničnými klíčkami.

Pečieme prikryté pri 200 stupňoch Celzia 20 minút. Potom odkryjeme, posypeme syrom a pečieme neprikryté 15 minút. Navrch po dĺžke dáme zelený hrach.

Tvarohové lievance s čučoriedkami

Potrebujeme: 500 ml mlieka, 250 g polohrubej múky ( kto chce maškrtiť zdravšie, môže ju nahradiť špaldovou), 1 vajce, 1 PL kr. cukru, 20 g droždia, soľ, tvaroh, čučoriedky,

Postup: Z droždia, cukru a asi jedného deci vlažného mlieka urobíme kvások.

Keď nám pekne napení, zmiešame ho s múkou a vajíčkom a nezabudneme cesto osoliť.

Na rozpálenom oleji upečieme lievance.

Tvaroh rozmiešame s cukrom podľa chuti a pridáme do neho čučoriedky.

Dávkujeme na lievance a vychutnávame si dobrotu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  3. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  4. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  5. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  6. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  7. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  8. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  10. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní
  1. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  2. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  3. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  4. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  6. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  7. Rozdiel medzi Dič a Ič dph
  8. Ekonomická diplomacia Indonézie
  9. Ako si vieme zabezpečiť štedrý a spokojný dôchodok?
  10. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 076
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 222
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 18 138
  4. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 16 471
  5. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 7 115
  6. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 6 065
  7. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 5 500
  8. Neukladajte si nič, čo vás môže ohroziť. Ako zabezpečiť telefón? 3 995
  9. Objavte silu Q10 a zredukujte vrásky počas 4 týždňov 3 861
  10. 5 brigád, ktoré pomôžu v budúcej kariére 3 257

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Študujte menej, ale múdrejšie

Desať tipov, ako urobiť učenie efektívnejšie a zaujímavejšie.

Pohľad Lenky Hanikovej

Je po voľbách. S dobrým pocitom môžeme opäť odísť z východu

A nemohlo to všetko byť aj trocha skôr?

Zlatý Ámos z Košíc nepovažuje testovanie z matematiky za šťastné

Ján Gáll: Deti nie sú drzé, len priamejšie a otvorenejšie.

Kameničan Ján Mažerik sa ešte stále vracia z lesa s dubákmi

Hubárska sezóna na hornom Zemplíne sa ani v polovici novembra nekončí.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Rok zmien: Padali symboly moci, o demokraciu treba stále bojovať

Aké boli najzásadnejšie udalosti od vraždy Jána Kuciaka.

PRED 100 ROKMI SA SKONČILA I. SVETOVÁ VOJNA

Skaza z neba. Z lietadiel zhadzovali aj tehly a kovové šípy

Medzi rakúsko-uhorskými stíhačmi vynikali aj rodáci zo Slovenska.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop