Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kuriatková polievka, prekladaný baklažán, cviklový šalát s tuniakom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Polievka z kuriatok

Potrebujeme: huby – kuriatka, mrkvu, petržlen, kaleráb, soľ, vajce, hrubú múku, červenú mletú papriku (sladkú) maslo

Postup: Kuriatka umyjeme, nakrájame a krátko povaríme v slanej vode.
Na masle orestujeme koreňovú zeleninu pokrájanú na malé kocky. Pridáme k nej kuriatka, koreniny, papriku a zalejeme vodou.
Z múky, vajíčka a soli urobíme cesto a keď budú zelenina a huby uvarené, nastrúhame do polievky mrveničku.

Prekladaný baklažán

Potrebujeme: 3 stredne veľké baklažány, 300 g mletého mäsa, za hrsť uvarenej ryže, smotanu na varenie, bazalku, čierne korenie, soľ, tymian či iné obľúbené korenie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Baklažány ošúpeme, pokrájame na stredne hrubé kolieska, osolíme a necháme chvíľu postáť. Keď pustia šťavu, osušíme ich a krátko z oboch strán opečieme na oleji.

Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením a soľou.

Na spodok zapekacej misy rozložíme opečené baklažány, posypeme ich bazalkou a korením, už nesolíme.

Na baklažány dáme vrstvu mletého mäsa a na ňu vrstvu uvarenej ryže. Potom nasleduje opäť baklažán, mäso a ryža a vrstvíme, až kým nemáme plnú misu.
Vrchnú časť by mali tvoriť baklažány. Všetko zalejeme smotanou a zapečieme

Cviklový šalát s tuniakom

Potrebujeme: cviklu, konzervu tuniaka v oleji, údené tofu, cesnak, soľ, balsamico, sójovú omáčku, čierne korenie, olivový olej, citrón

Postup: Cviklu uvaríme a postrúhame na hrubšom strúhadle.

SkryťVypnúť reklamu

Na oleji speníme cibuľu a cesnak, potom k nim pridáme na malé kocky nakrájané údené tofu. Osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a chvíľu podusíme.

Do nastrúhanej uvarenej cvikly pridáme tuniaka aj s olejom a udusenú cibuľu s tofu.

Ochutíme podľa potreby balsamicom a citrónovou šťavou.

Pred podávaním môžeme ešte posypať postrúhaným tofu, alebo klasickým syrom.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 426
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 515
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 082
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 174
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 479
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 312
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 264
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu