Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. september, 2018 | Meniny má Zdenka
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Paradajkové inšpirácie - zapekané, s cestovinami, aj ako čatní

Inšpirujte sa receptami našich čitateľov.

Plnené zapekané paradajky

Potrebujeme: 8 veľkých paradajok, cca pol kila mletej krkovičky alebo pliecka,

100 g strúhaného syra, cesnak, menšiu cibuľu, alebo šalotku, 2 vajíčka, olej, soľ, korenie a obľúbené bylinky – napríklad bazalku, provensálske korenie, alebo čerstvý tymián

Postup: Paradajky umyjeme, postavíme ich na zelenú časť a odkrojíme klobúčik. Vnútro vydlabeme a odložíme bokom.

Na troche oleja na panvici osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme k nim mleté mäso a opečieme ho.

Pridáme k nemu vydlabanú dužinu z paradajok a mäsovú zmes podusíme.

Článok pokračuje pod video reklamou

Hotové mäso dáme vychladiť a potom do neho vmiešame vajíčka a bylinky.

Paradajky naplníme zmesou, poukladáme ich do zapekacej misky a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rúre, nie viac ako 15-20 minút.

Penne s omáčkou z čerstvých paradajok

Potrebujeme: balenie cestovín penne, cesnak, ktorým nemusíme šetriť, olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, parmezán, mäsité paradajky, stopkový zeler, mrkvu, čerstvú bazalku, trstinový cukor

Postup: Cestoviny dáme variť klasickým spôsobom do osolenej vody a môžeme si chystať omáčku.

Paradajky potrebujeme zbaviť šupky, tak ich musíme najskôr obariť horúcou vodou a potom prudko schladiť ľadovou.

Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom pretlačený cesnak. Pridáme k nemu stopkový zeler a mrkvu nakrájanú na drobné kúsky. Chvíľu ich restujeme a potom k nim pridáme blanšírované a na kúsky pokrájané paradajky.

Osolíme, okoreníme a ak sa nám omáčka zdá príliš kyslá, môžeme pridať trochu trstinového cukru.

Kto má rád hladkú omáčku, môže si hotový rozmixovať, ale pokojne môže zostať aj takto, s drobnými kúskami zeleniny.

Omáčku spojíme s uvarenými cestovinami a ešte ich na panvici mierne prehrejeme.

Pred podávaním posypeme bazalkou a parmezánom.

Čatní zo zelených paradajok

Potrebujeme: 1 kg zelených paradajok, 250 g cibule, 250 g jabĺk, 2 strúčiky cesnaku, 1 feferónku, 100 g cukru, 2 dl octu, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, mletý zázvor

Postup: Paradajky, cibuľu a jablká pokrájame na kocky, cesnak pritlačíme a varíme asi pol hodiny.

Pridáme korenie a varíme do zhustnutia. Horúce plníme do fliaš a zatvoríme.

Obrátime hore dnom a necháme odpočívať asi 10-15 minút.

Paradajkové čatní sa hodí k studeným mäsám, k údeninám, či grilovanému jedlu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 306
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 16 795
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 990
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 604
  5. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 8 917
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 372
  7. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 5 120
  8. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 4 788
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 357
  10. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 3 340

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Osem mesiacov pred hokejovým šampionátom sú košické hotely naplnené

Za noc v súkromnom apartmáne chcú aj 500 eur, na internáte len 14.

Nákladiak pri cúvaní zrazil poštárku. Na mieste zomrela

Krajský súd sa zaoberal prípadom tragickej nehody.

Na Spiši majú kópiu starobylého Jeruzalema, objavili ho pred 16 rokmi

Kaplnky predstavujú miesta udalostí posledných dní Ježiša Krista.

Vo vzácnom parku v Parchovanoch nájdete aj tristoročné duby

Súčasťou areálu je i jazierko slúžiace ako rybník.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Hamšík vypadol z Ancelottiho zostavy, o odchode neuvažuje

Nerozumiem, odkiaľ tieto správy pochádzajú, odbil tvrdenia agent Petráš.

Blog Radovana Bránika

Synovia Detvy, Bytes a ďalší z kola von

Ľudia z pozadia firmy BYTES sa v obave z negatívnej publicity ozvali.

ROZHOVOR S DAVIDOM ENGELSOM - FÓRUM

Belgický historik: Čaká nás čo Rimanov v prvom storočí pred Kristom

K vláde majú prísť autoritárske režimy.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop