Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Talianska nedeľa s foccaciou, rímskymi rezňami a sicílskymi trubičkami

Inšpirujte sa dobrotami čitateľov.

Foccacia

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 200 ml vlažnej vody, 20 g droždia, 150 ml mlieka, cukor, soľ, čierne korenie, čerstvé bylinky – napríklad bazalka, oregano, rôzne druhy syra, cherry paradajky, prosciutto, olivy, cesnak, olivový olej

Postup: Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, potom ho spojíme s múkou a vodou, pridáme asi pol deci olivového oleja a soľ.

Cesto dobre vymiešame, nasekáme doňho bylinky a necháme vykysnúť. Malo by mu stačiť asi pol hodiny.

Plech vymastíme, vysypeme múkou a vyklopíme naňho vykysnuté cesto.

Článok pokračuje pod video reklamou

Syr si nakrájame na kocky a na cesto ho rozložíme striedavo s paradajkami. Pozatláčame ich do cesta a nemusíme nimi šetriť, bohatá náplň je chutná.

Kto má rád olivy, môže si urobiť paradajkovo – olivovú verziu.

Foccaciu upečieme, pri 200 stupňoch by mala byť hotová približne za pol hodiny.

Zmiešame olej s cesnakom a soľou a keď foccaciu vyberieme z rúry, ešte teplú ju ním potrieme.

Podávame s prosciuttom, mozzarellou, či inými obľúbenými prílohami.

Rímske rezne

Potrebujeme: bravčové karé bez kosti (ale nič nebráni ani milovníkom kuracieho mäsa, aby si ho urobili na tento spôsob, 2-3 strúčiky cesnaku, mozzarellu, soľ, mleté čierne korenie, plátky prosciutta, prípadne podobnej šunky, čerstvé šalviové alebo bazalkové lístky, maslo, citrón, petržlenovú vňať.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, jemne ho naklepeme, potrieme pretlačeným cesnakom a necháme ich na chladnom mieste trochu odstáť.

Odležané mäso osolíme a okoreníme, na každý dáme koliesko mozzarelly a na ňu plátok šunky.

Na každú porciu dáme šalviový alebo bazalkový lístok a prepichneme to špáradlom.

V panvici s hrubým dnom roztopíme maslo, pridáme k nemu zopár kvapiek oleja, aby sa neprepálilo a opekáme na nej mäso z každej strany, kým nie je hotové.

Pred podávaním ozdobíme kolieskom citróna a posypeme petržlenovou vňaťou.

Sicílske cannoli podľa Kalisovej

Taliansky dezert pochádzajúci zo Sicílie dostane hádam každého. Klasická verzia je s obyčajnou múkou, známa moderátorka ho však rada pripravuje so zdravšou – špaldovou.

Potrebujeme: 400 g špaldovej hladkej múky, 60 g trstinového cukru, 120 g masla,

štipka soli, 1 PL medu, 1 vajce, 3 PL kyslej smotany, olej na smaženie. Na plnku: 450 g riccoty, alebo termizovaného tvarohu, 50 g mascarpone, 70 g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml šľahačkovej smotany, 1 KL mletej sušenej vanilky, lúpané pistácie, alebo opražené lieskové oriešky nasekané na malé kúsky.

Postup. Zmiešame maslo, cukor, med a soľ. Potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a poriadne zamiešame. Prisypeme múku a vymiesime cesto. Keby bolo príliš suché, pridáme trochu smotany.

Vyvaľkáme ho medzi dvoma papiermi na pečenie, alebo cez potravinársku fóliu a nakrájame na štvorce. Cesto navinieme na kovové trubičky a v rozpálenom oleji ich vysmažíme.

Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke a vychladnúť, až potom dávame dole z kovových trubičiek.

Kým cannoli chladnú, pripravíme si krém. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom, cukrom a vanilkou. Vymiešame riccotu a mascarpone a potom postupne spojíme so šľahačkou. Krém by mal aspoň pol hodiny tuhnúť v chladničke.

Cukrárskym vrecúškom potom cannoli naplníme a ozdobíme nasekanými orechami a alebo ovocím.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  4. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  5. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  9. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  10. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Brieždenie pod lomenicou
  3. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  4. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  5. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  8. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  9. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  10. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 888
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 211
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 948
  4. Najužitočnejšia appka 8 223
  5. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 5 944
  6. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 517
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 847
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 4 372
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 292
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 865

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Vodička pri Jablonove prišla o život, keď sa vyhýbala zveri

Vošla do protismeru, kde išiel v tom čase kamión.

Nová mestská karta začína v Košiciach pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica povolila biznis manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Súd odsúdil Rybaniča, dostal tri roky podmienečne

Filip Rybanič sa musí Kaliňákovi ospravedlniť.

PÍŠE IVAN MIKLOŠ

Nepobúrila vás Serenina karikatúra? Asi ste normálni

Politická korektnosť je ohrozením slobody.

Dnes Píše Matúš Ritomský

Keď Ivan Mikloš stráca cit pre mieru

Naozaj nás Čaputová a Štefunko ohrozujú rovnako ako Kotleba?

EKONOMIKA

Vietnamské bistrá na Slovensku. Čo sú zač?

Vietnamské jedlá sa stávajú obľúbenými aj v Paríži, Berlíne či v Prahe.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop