Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. november, 2018 | Meniny má Alžbeta
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Talianska nedeľa s foccaciou, rímskymi rezňami a sicílskymi trubičkami

Inšpirujte sa dobrotami čitateľov.

Foccacia

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 200 ml vlažnej vody, 20 g droždia, 150 ml mlieka, cukor, soľ, čierne korenie, čerstvé bylinky – napríklad bazalka, oregano, rôzne druhy syra, cherry paradajky, prosciutto, olivy, cesnak, olivový olej

Postup: Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, potom ho spojíme s múkou a vodou, pridáme asi pol deci olivového oleja a soľ.

Cesto dobre vymiešame, nasekáme doňho bylinky a necháme vykysnúť. Malo by mu stačiť asi pol hodiny.

Plech vymastíme, vysypeme múkou a vyklopíme naňho vykysnuté cesto.

Článok pokračuje pod video reklamou

Syr si nakrájame na kocky a na cesto ho rozložíme striedavo s paradajkami. Pozatláčame ich do cesta a nemusíme nimi šetriť, bohatá náplň je chutná.

Kto má rád olivy, môže si urobiť paradajkovo – olivovú verziu.

Foccaciu upečieme, pri 200 stupňoch by mala byť hotová približne za pol hodiny.

Zmiešame olej s cesnakom a soľou a keď foccaciu vyberieme z rúry, ešte teplú ju ním potrieme.

Podávame s prosciuttom, mozzarellou, či inými obľúbenými prílohami.

Rímske rezne

Potrebujeme: bravčové karé bez kosti (ale nič nebráni ani milovníkom kuracieho mäsa, aby si ho urobili na tento spôsob, 2-3 strúčiky cesnaku, mozzarellu, soľ, mleté čierne korenie, plátky prosciutta, prípadne podobnej šunky, čerstvé šalviové alebo bazalkové lístky, maslo, citrón, petržlenovú vňať.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, jemne ho naklepeme, potrieme pretlačeným cesnakom a necháme ich na chladnom mieste trochu odstáť.

Odležané mäso osolíme a okoreníme, na každý dáme koliesko mozzarelly a na ňu plátok šunky.

Na každú porciu dáme šalviový alebo bazalkový lístok a prepichneme to špáradlom.

V panvici s hrubým dnom roztopíme maslo, pridáme k nemu zopár kvapiek oleja, aby sa neprepálilo a opekáme na nej mäso z každej strany, kým nie je hotové.

Pred podávaním ozdobíme kolieskom citróna a posypeme petržlenovou vňaťou.

Sicílske cannoli podľa Kalisovej

Taliansky dezert pochádzajúci zo Sicílie dostane hádam každého. Klasická verzia je s obyčajnou múkou, známa moderátorka ho však rada pripravuje so zdravšou – špaldovou.

Potrebujeme: 400 g špaldovej hladkej múky, 60 g trstinového cukru, 120 g masla,

štipka soli, 1 PL medu, 1 vajce, 3 PL kyslej smotany, olej na smaženie. Na plnku: 450 g riccoty, alebo termizovaného tvarohu, 50 g mascarpone, 70 g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml šľahačkovej smotany, 1 KL mletej sušenej vanilky, lúpané pistácie, alebo opražené lieskové oriešky nasekané na malé kúsky.

Postup. Zmiešame maslo, cukor, med a soľ. Potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a poriadne zamiešame. Prisypeme múku a vymiesime cesto. Keby bolo príliš suché, pridáme trochu smotany.

Vyvaľkáme ho medzi dvoma papiermi na pečenie, alebo cez potravinársku fóliu a nakrájame na štvorce. Cesto navinieme na kovové trubičky a v rozpálenom oleji ich vysmažíme.

Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke a vychladnúť, až potom dávame dole z kovových trubičiek.

Kým cannoli chladnú, pripravíme si krém. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom, cukrom a vanilkou. Vymiešame riccotu a mascarpone a potom postupne spojíme so šľahačkou. Krém by mal aspoň pol hodiny tuhnúť v chladničke.

Cukrárskym vrecúškom potom cannoli naplníme a ozdobíme nasekanými orechami a alebo ovocím.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 680
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 291
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 895
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 812
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 224
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 215
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 089
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 728
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 386

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najdrahšie hlasy v Košiciach dostala Bašistová

Kandidáti načreli poriadne hlboko do svojich úspor.

Právnici: Bratislavský súd nemal vydať opatrenie pre EEI

Tvrdia, že zasiahol do legislatívnej právomoci mesta Košice.

V Prešove stála kampaň 7-násobne menej ako v Košiciach

Najviac minula Turčanová, najlacnejšie hlasy mal Hagyari, najdrahšie Oľha.

Vaľová investovala dvakrát toľko ako jej premožiteľ

Humenskí kandidáti na primátora sa v kampani držali finančne pri zemi.

Danko dal na kampaň 7-krát menej ako porazený Beljajev

Najdrahšiu primátorskú kampaň mal práve známy podnikateľ.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop