Korzár logo Korzár
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cuketová polievka, paradajkové kurča a tvarohovo-ovocný pohár

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketová smotanová polievka s bazalkou

Potrebujeme: 1 kg cukiet, olivový olej, 2-3 strúčiky cesnaku, hrsť bazalkových lístkov, soľ, korenie, hydinový alebo zeleninový vývar, smotanu na varenie, parmezán, petržlenovú vňať

Postup: Cukety očistíme, rozrežeme pozdĺžne na štvrtky a potom asi na centimetrové plátky.

V hrnci ohrejeme olej, opečieme na ňom pretlačený cesnak, bazalku a cuketu.
Smažíme, kým cukety nechytia zlatistú farbu. Osolíme ich a okoreníme, zalejeme vývarom a povaríme nie viac ako 10 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Z polievky odoberieme asi tri štvrtiny a rozmixujeme ich. Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu a vlejeme ju späť do hrnca. Pridáme nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať.

Dochutíme a podávame.

Rajčinové kuracie prsia

Potrebujeme: kuracie prsia, anglickú slaninu, rozmarín, asi pol kila paradajok, 3 PL kečupu, 1 PL vínneho octu, olivový olej, lyžičku cukru, cibuľu, pol litra slepačieho alebo zeleninového vývaru, petržlenovú vňať, soľ

Postup: Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy.

Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji s rozmarínom a pridáme k nej aj slaninku.

Keď je opečená, nasleduje kuracie mäso. Necháme ho zatiahnuť a zatiaľ si pripravíme paradajky.

Tie musíme obariť horúcou vodou a prudko schladiť, aby sme ich mohli ľahko zbaviť šupky a nakrájať.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajky pridáme k mäsu, primiešame trochu kečupu, podľa chuti dodáme soľ, cukor a vínny ocot. Zalejeme vývarom a asi pol hodiny povaríme. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Chrumkavý pohár s tvarohom a ovocím

Potrebujeme: 300 g jemného tvarohu, 2 PL práškového cukru, citrónovú kôru, 4 PL mlieka, 30 g masla, 60 g namrvených maslových sušienok, mätu ovocie podľa vlastnej chuti

Postup: Maslo zmiešame s namrvenými sušienkami, zmes navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na niekoľko minút zapiecť do rúry, kým zmes nebude chrumkavá.

Medzitým zmiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a mlieko, vymiešame krém a odložíme ho do chladničky.

Na spodok pohárov dáme sušienkovú maslovú hmotu, na ňu trochu tvarohového krému, ovocie a opäť krém.

Skryť Vypnúť reklamu

Ozdobiť môžeme chrumkavou posýpkou a mätou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  2. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  3. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  4. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  5. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  7. Hygge ako životný štýl
  8. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 41 771
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 40 279
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 010
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 441
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 994
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 937
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 374
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 252
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 112
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 987
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Centrála Záchrannej služby Košice by mala po zmenách sústrediť väčšinu košických staníc.

Zmenu čaká tretina staníc na východe.

3 h
Ľudia by sa čoskoro mohli vrátiť do mesta.

Poslanec: Čím skôr, lebo bude viac psychiatrických pacientov ako nakazených.

3 h
V čase, keď v Sosne natáčali Fontánu pre Zuzanu II, neexistovala ešte vyššia prístavba. Dostavali ju až neskôr.

Padlo to na zmarenom územnom pláne.

3 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zľava: Jozef Brhel, Milan Fiľo, Jaroslav Haščák a Juraj Široký.

Skupina najbohatších Slovákov má vyššie ambície ako kaviareň či reštauráciu.

14 h

Prvá vlna ich minula, druhá udrela horšie.

4 h

Nemocnica nikdy nezažila toľko úmrtí.

22. jan

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop