Korzár logo Korzár
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Grilované korálky, dedkov cibuľový koláč, zákusok z citrónovej zmrzliny

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Grilované kuracie korálky

Potrebujeme: 200 g kuracieho mäsa, 2 vajce, 3 PL smotany, soľ, čierne korenie, mletý koriander, sladká červená paprika, cherry paradajky, menšie šampiňóny, šalotky, alebo menšie cibuľky

Postup: Kuracie mäso pomelieme najemno, pridáme k nemu vajce a smotanu.

Osolíme ho a okoreníme, dobre premiešame a vytvarujeme guľôčky. Nemali by byť príliš veľké, ale ani malé.

Kuracie korálky „navliekame“, teda napichujeme na grilovacie ihly, alebo špajle striedavo so šampiňónmi, cibuľkami a cherry paradajkami.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovať môžeme na mriežke, alebo na grilovacích miskách, dajú sa však takto pripraviť aj na klasickej panvici.

Dedov cibuľový koláč

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 kocka droždia, 5 vajec, 500 g bielej a červenej cibule, 150 g šunky, 1 PL mlieka, 200 g hustej kyslej smotany, 100 strúhaného syra, soľ, korenie, sladkú červenú

Postup: Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások, zmiešame ho s múkou, 2 vajíčkami, olejom, soľou a zvyšným mliekom.

Cesto necháme asi pol hodiny kysnúť pod utierkou. Potom ho rozvaľkáme a preložíme na plech.

Bielu aj červenú cibuľu narežeme na kolieska a orestujeme na masle.

Cibuľu navrstvíme na cesto, pridáme aj nakrájanú šunku a zelejeme zmesou 3 vajec, kyslej smotany, korenia, papriky a syra.

Pečieme asi 45 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Citrónový zmrzlinový zákusok

Potrebujeme: 30 g masla, asi 15 ks sušienok, 2 vajíčka, 150 g kr. cukru, smotanu, ktorá obsahuje čo najviac tuku, 2 citróny, ovocie na ozdobu

Postup: Roztopíme maslo a zmiešame ho so sušienkami, ktoré sme si predtým rozdrvili.

Zmes rovnomerne uložíme na základňu okrúhlej formy, nie je nutné ju príliš utlačiť.

Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu cukor a šľaháme dovtedy, kým zmes nie je hustá a lesklá.

Smotanu vymiešame so žĺtkami a citrónovou šťavou, ktorú sme vytlačili z oboch citrónov. Nastrúhame k nim aj kôru z jedného citróna.

Krémovú zmes spojíme s bielkovým snehom a nalejeme ju na sušienky vo forme.

Dáme to zmraziť aspoň na 4-5 hodín.

Z mrazu koláč vyberieme asi 10 minút pred podávaním, aby sa ľahšie kráčal. Na ozdobu sa k nemu hodia maliny, černice, či ríbezle.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  2. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  3. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  4. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  5. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  7. Hygge ako životný štýl
  8. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 40 777
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 38 370
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 331
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 317
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 874
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 809
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 283
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 188
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 053
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 924
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Po nehode autobusu v Krompachoch ostalo poškodené zábradlie.

Počasie narobilo viaceré problémy.

28m
Centrála Záchrannej služby Košice by mala po zmenách sústrediť väčšinu košických staníc.

Zmenu čaká tretina staníc na východe.

8 h
Ľudia by sa čoskoro mohli vrátiť do mesta.

Poslanec: Čím skôr, lebo bude viac psychiatrických pacientov ako nakazených.

8 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zľava: Jozef Brhel, Milan Fiľo, Jaroslav Haščák a Juraj Široký.

Skupina najbohatších Slovákov má vyššie ambície ako kaviareň či reštauráciu.

19 h

Prvá vlna ich minula, druhá udrela horšie.

9 h

Nemocnica nikdy nezažila toľko úmrtí.

22. jan

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop