Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Grilované korálky, dedkov cibuľový koláč, zákusok z citrónovej zmrzliny

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Grilované kuracie korálky

Potrebujeme: 200 g kuracieho mäsa, 2 vajce, 3 PL smotany, soľ, čierne korenie, mletý koriander, sladká červená paprika, cherry paradajky, menšie šampiňóny, šalotky, alebo menšie cibuľky

Postup: Kuracie mäso pomelieme najemno, pridáme k nemu vajce a smotanu.

Osolíme ho a okoreníme, dobre premiešame a vytvarujeme guľôčky. Nemali by byť príliš veľké, ale ani malé.

Kuracie korálky „navliekame“, teda napichujeme na grilovacie ihly, alebo špajle striedavo so šampiňónmi, cibuľkami a cherry paradajkami.

Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovať môžeme na mriežke, alebo na grilovacích miskách, dajú sa však takto pripraviť aj na klasickej panvici.

Dedov cibuľový koláč

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 kocka droždia, 5 vajec, 500 g bielej a červenej cibule, 150 g šunky, 1 PL mlieka, 200 g hustej kyslej smotany, 100 strúhaného syra, soľ, korenie, sladkú červenú

Postup: Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások, zmiešame ho s múkou, 2 vajíčkami, olejom, soľou a zvyšným mliekom.

Cesto necháme asi pol hodiny kysnúť pod utierkou. Potom ho rozvaľkáme a preložíme na plech.

Bielu aj červenú cibuľu narežeme na kolieska a orestujeme na masle.

Cibuľu navrstvíme na cesto, pridáme aj nakrájanú šunku a zelejeme zmesou 3 vajec, kyslej smotany, korenia, papriky a syra.

Pečieme asi 45 minút.

Citrónový zmrzlinový zákusok

Potrebujeme: 30 g masla, asi 15 ks sušienok, 2 vajíčka, 150 g kr. cukru, smotanu, ktorá obsahuje čo najviac tuku, 2 citróny, ovocie na ozdobu

Postup: Roztopíme maslo a zmiešame ho so sušienkami, ktoré sme si predtým rozdrvili.

Zmes rovnomerne uložíme na základňu okrúhlej formy, nie je nutné ju príliš utlačiť.

Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu cukor a šľaháme dovtedy, kým zmes nie je hustá a lesklá.

Smotanu vymiešame so žĺtkami a citrónovou šťavou, ktorú sme vytlačili z oboch citrónov. Nastrúhame k nim aj kôru z jedného citróna.

Krémovú zmes spojíme s bielkovým snehom a nalejeme ju na sušienky vo forme.

Dáme to zmraziť aspoň na 4-5 hodín.

Z mrazu koláč vyberieme asi 10 minút pred podávaním, aby sa ľahšie kráčal. Na ozdobu sa k nemu hodia maliny, černice, či ríbezle.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 20 794
  2. Najužitočnejšia appka 15 626
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 585
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 785
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 510
  6. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 8 051
  7. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 7 023
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 652
  9. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 381
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 643

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Najvyššia budova Košíc zatiaľ na Severe nevyrastie

Polyfunkčný projekt s 18-poschodovou vežou rozdelil mestských poslancov.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kiska vymenoval za profesora aj usvedčeného plagiátora

Vanderka sotil dôchodcu a kopíroval texty.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Poďme hádať, kde sa Imrecze vynorí

Nový guvernér bude potrebovať pomoc.

NITRA

Horiaci vlak pred Šaľou zanechal škodu na dvoch kilometroch trate

Železnice ešte neodhadli výšku škôd.

ŽENA

Deti generácie Z začínajú odmietať sociálne médiá. Prečo?

Strácajú záujem a nechcú byť nonstop online.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop