Korzár logo Korzár
Sobota, 16. február, 2019 | Meniny má Ida, Liana
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Plnené bravčové steaky, Ratatouille, domáca Panna Cotta

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Plnené bravčové steaky

Potrebujeme: bravčové steaky, mozzarellu, šunku, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Umyté a osušené mäso osolíme a okoreníme.

Steaky nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa a vložíme do nej šunku a kúsky mozzarelly, ktorú sme si predtým nakrájali na plátky. Pridáme zopár lístkov bazalky, kapsu zatvoríme a upevníme špáradlami.

Rozpálime si gril a plnené steaky na nich opečieme, z každej strany asi 5 minút

Ratatouille

Potrebujeme: 1 baklažán, 2 cukety, 2 žlté papriky, 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule, zopár cherry paradajok, soľ, tymián, olej, čierne mleté korenie

Postup: Na začiatok prípravy tohto francúzskeho jedla nás čaká veľa krájania. Všetku zeleninu si musíme narezať, no je len na vkuse každého, či si zvolí kocky, alebo dá baklažán a cuketu na plátky a cibuľu aj papriku na pásiky.

Cherry paradajky stačí prekrojiť na polovice.

Nesnažte sa zjednodušiť si prácu tým, že všetko naraz hodíte do panvice, alebo poukladáte na pekáč spoločne a dáte piecť. Každá zelenina si totiž vyžaduje iný čas prípravy.

Všetka zelenina by mala zostať chrumkavá.

Preto na rozpálený olej najskôr dajte baklažán a keď je opečený dohneda, vyberte ho do misky.

Potom nasleduje restovanie papriky, keď už bude hotová, poputuje k baklažánu. Tretia v poradí ide cuketa , nakoniec cibuľa, cesnak a na minútu osmažíme aj paradajky.

Toto však už z panvice nevyberáme, ale vrátime späť baklažán, cuketu a papriku.

Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zľahka premiešame a servírujeme.

Panna Cotta s ovocím

Chutný taliansky dezert si môžete vyčariť aj doma, s použitím bežne dostupných surovín.

Potrebujeme: 400 ml smotany (30%), 3 PL cukru, 1 vanilku, želatínu v prášku, 300 g malín, prípadne černíc, ríbezlí, či iného ovocia, mätu

Postup: Smotanu dáme variť, keď začne vrieť odstavíme a vsypeme do nej želatínu a cukor.

Dobre premiešame a nalejeme do pripravených pohárov.

Panna Cotta sa musí nechať dobre vychladiť, tak by mala v chladničke odpočívať aspoň 2-3 hodiny.

Ovocie zmiešame s vanilkovým cukrom a pred podávaním ho pridáme do pohárov. Nezabudneme odzdobiť čerstvou mätou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 175
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 150
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 8 315
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 202
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 6 713
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 918
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 525
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 183
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 037
  10. Sedem mýtov o stavebnom sporení 3 801

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Pri čelnej zrážke dvoch áut pri Prešove zahynula vodička

Nehoda sa stala v sobotu ráno v smere na Veľký Šariš.

Pri Ďurďošíku vyletelo auto z cesty, vodičku vystrihovali

V aute bolo aj bábätko, zranení skončili v nemocnici.

Všetky autobusové zastávky na košickej stanici dočasne zrušia

Začínajú sa opravy, cestujúci môžu mať chaos.

Tu budú po novom, zrejme do konca apríla, zastavovať autobusy.

Michalovce vstúpili do jarnej časti výhrou nad Sereďou

V tabuľke Fortuna ligy sa posunuli už na piatu priečku.

Igor Žofčák oslavuje úvodný jarný michalovský gól.

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Anjel aj démon. Bruno Ganz nemal talent z tohto sveta

Pomáhal osamelým, šepkal aj vrahovi.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop