Korzár logo Korzár
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Plnené bravčové steaky, Ratatouille, domáca Panna Cotta

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Plnené bravčové steaky

Potrebujeme: bravčové steaky, mozzarellu, šunku, bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Umyté a osušené mäso osolíme a okoreníme.

Steaky nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa a vložíme do nej šunku a kúsky mozzarelly, ktorú sme si predtým nakrájali na plátky. Pridáme zopár lístkov bazalky, kapsu zatvoríme a upevníme špáradlami.

Rozpálime si gril a plnené steaky na nich opečieme, z každej strany asi 5 minút

Ratatouille

Potrebujeme: 1 baklažán, 2 cukety, 2 žlté papriky, 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule, zopár cherry paradajok, soľ, tymián, olej, čierne mleté korenie

Postup: Na začiatok prípravy tohto francúzskeho jedla nás čaká veľa krájania. Všetku zeleninu si musíme narezať, no je len na vkuse každého, či si zvolí kocky, alebo dá baklažán a cuketu na plátky a cibuľu aj papriku na pásiky.

Cherry paradajky stačí prekrojiť na polovice.

Nesnažte sa zjednodušiť si prácu tým, že všetko naraz hodíte do panvice, alebo poukladáte na pekáč spoločne a dáte piecť. Každá zelenina si totiž vyžaduje iný čas prípravy.

Všetka zelenina by mala zostať chrumkavá.

Preto na rozpálený olej najskôr dajte baklažán a keď je opečený dohneda, vyberte ho do misky.

Potom nasleduje restovanie papriky, keď už bude hotová, poputuje k baklažánu. Tretia v poradí ide cuketa , nakoniec cibuľa, cesnak a na minútu osmažíme aj paradajky.

Toto však už z panvice nevyberáme, ale vrátime späť baklažán, cuketu a papriku.

Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zľahka premiešame a servírujeme.

Panna Cotta s ovocím

Chutný taliansky dezert si môžete vyčariť aj doma, s použitím bežne dostupných surovín.

Potrebujeme: 400 ml smotany (30%), 3 PL cukru, 1 vanilku, želatínu v prášku, 300 g malín, prípadne černíc, ríbezlí, či iného ovocia, mätu

Postup: Smotanu dáme variť, keď začne vrieť odstavíme a vsypeme do nej želatínu a cukor.

Dobre premiešame a nalejeme do pripravených pohárov.

Panna Cotta sa musí nechať dobre vychladiť, tak by mala v chladničke odpočívať aspoň 2-3 hodiny.

Ovocie zmiešame s vanilkovým cukrom a pred podávaním ho pridáme do pohárov. Nezabudneme odzdobiť čerstvou mätou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  8. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 253
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 11 976
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 11 249
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 571
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 551
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 5 076
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 4 503
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 433
  9. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy 4 113
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 916

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pozrite si zasnežené končiare Vysokých Tatier

Koncom septembra pokryl Tatry prvý sneh.

Z kandidáta na starostu Rohožníka sa stal len kandidát na poslanca. Obrátil sa na súd

Dali trestné oznámenie pre manipuláciu. On aj zapisovateľka komisie tvrdia každý čosi iné.

Skládkovanie asi zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Ako som odchádzala po štvrťstoročí. Procházková sa lúči s Lidovými novinami

Obliehanie Babišom som nevydržala.

Píše Ivan Mikloš

Keď to príde k nám, budem kričať ako prvý

Ad: Keď Ivan Mikloš stráca cit pre mieru.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop