Pizza bez droždia a kysnutia
Potrebujeme: Na cesto – 500 g polohrubej múky, 0,5 l acidofilného mlieka, 2 vajíčka, ½ balíčka prášku do pečiva, štipka soli, 1 PL oleja. Na paradajkovú omáčku – 0,5 l paradajkového pyré alebo pretlaku, 1 ČL soli, 1 ČL sušeného oregana, 1 ČL sušenej bazalky, 1 ČL sušeného cesnaku, 2 PL olivového oleja
Postup: Do misky nasypeme múku, pridáme acidofilné mlieko, vajíčka, prášok do pečiva, soľ a olej a vypracujeme cesto.
Rozdelíme ho na bochníky, vytvarujeme z nich placky a uložíme na plech.
Z potrebných surovín vymiešame paradajkovú omáčku, natrieme ňou cesto a pridáme obľúbené ingrediencie, či už šunku, syr, olivy, zeleninu, čokoľvek, čo máme radi a upečieme.
Penová ovocná omeleta
Potrebujeme: 4 vajcia, 4 PL kr. cukru, soľ, 240 g hladkej múky, prášok do pečiva, 160 ml mlieka, 160 ml minerálky, S PL masla, ovocie, 6 PL pr. Cukru, vanilkovú zmrzlinu
Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Múku, prášok do pečiva a soľ premiešame, pridáme žĺtky s cukrom a sneh z bielkov.
Hrubšiu vrstvu cesta opečieme na panvici a ešte na horúcu omeletu naložíme ovocie.
Z panvice preložíme na tanier, posypeme práškovým cukrom a podávame so zmrzlinou.
Letné smoothie s bazalkovým cukrom
Potrebujeme: Na jednu porciu – 1 marhuľu, alebo nektarinku, hrsť hrozna bez kôstok, zopár jahôd, maliny, šťava z pomaranča, hrsť bazalky a 100 g kr. cukru
Postup: Marhule a jahody nakrájame a spolu s ostatným nasypeme do mixéra.
Zalejeme šťavou z pomaranča a rozmixujeme.
V mažiari drvíme bazalkové lístky a cukor dovtedy, kým sa cukor nezafarbí.
Bazalkovým cukrom dochutíme smoothie a podávame.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.