Korzár logo Korzár
Nedeľa, 23. september, 2018 | Meniny má Zdenka
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Kurča z Kréty, baklažánový šalát a domáca ruská zmrzlina

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kurča z Kréty

Potrebujeme: 1 celé kurča, zemiaky, cca 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 jablko, 1 mrkvu, olej, dijonská horčica, kyslá smotana, soľ, grilovacie korenie

Postup: Ak sú zemiaky nové, nie je potrebné ich šúpať, stačí len dobre umyť a nakrájať na štvrtky. Jablká zbavíme jaderníkov a tiež ich nakrájame na štvrtky, mrkvu očistíme a narežeme na hrubšie kolieska, cibuľu na kúsky a cesnak môžeme nechať celý.

Všetku zeleninu dáme na plech, polejeme ju olejom a pridáme k nej kyslú smotanu.

Kurča okoreníme, potrieme horčicou a dáme na pripravenú zeleninu.

Všetko spolu pečieme asi hodinu pri teplote 180 stupňov Celzia.

Baklažánový šalát

Chuť grécka si môžeme pripomenúť aj baklažánovým šalátom so syrom feta.

Potrebujeme: 2 baklažány, šalát poľníček, cesnak, môžeme pridať aj červenú cibuľu, ale nemusí byť, prípadne aj cuketu, olivový olej, čierne korenie, syr feta, soľ, cesnak, citrón, med

Postup: Baklažány umyjeme a nakrájame na kolieska, ale efektne vyzerajú aj pozdĺžne nakrájané plátky. Opražíme ich na olivovom oleji, ak používame aj cuketu, pripravíme ju rovnakým spôsobom.

Opečenú zeleninu necháme odkvapkať na obrúsku a môžeme ju osoliť a okoreniť.

Pripravíme si marinádu – zmiešame olej, med, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ a korenie.

Do misky dáme baklažán, umyté a odkvapkané lístky šalátu, rozdrobenú fetu, všetko zalejeme marinádou a podávame.

Domáca ruská zmrzlina

Potrebujeme: 2 smotany na šľahanie, 3 vajíčka, 3 PL práškového cukru, 1 vanilku, balík tortových oblátok

Postup: Najskôr si vyšľaháme smotanu, potom zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a zvlášť aj sneh z bielkov.

Ingrediencie budeme spájať tak, že do vymiešaných žĺtkov najskôr vmiešame sneh, potom aj šľahačku.

Všetko spolu dobre premiešame.

Na dno nádoby rozložíme oblátky, na ne navrstvíme krém a dáme mraziť. Vrchné oblátky zatiaľ nedávame.

Počas mrazenia minimálne dvakrát zmrzlinu vyberieme a opatrne ju premiešame, aby sa vplyvom mrazu neoddeľovali žĺtky a smotana.

Keď už zmrzlina dostatočne stuhla, prikryjeme ju oblátkami a necháme v mrazničke minimálne do druhého dňa.

Tip: Ak chceme farebnú zmrzlinu, stačí pridať kakao, alebo trochu červeného potravinárskeho farbiva.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 490
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 204
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 997
  4. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 10 284
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 606
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 379
  7. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 4 353
  8. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 4 270
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 3 850
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 631

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Osem mesiacov pred hokejovým šampionátom sú košické hotely naplnené

Za noc v súkromnom apartmáne chcú aj 500 eur, na internáte len 14.

V oblasti Tatier hrozí orkán, varujú meteorológovia

Vietor by v nárazoch mohol dosiahnuť 160 až 180 kilometrov za hodinu.

Elán predviedol v Prešove veľkolepú dvojhodinovú šou

Chcú skončiť a myslia to vážne. Vraj päťdesiat rokov už stačilo.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA MICHALA HAVRANA

Jednota ako zničujúci princíp (píše Michal Havran)

Masa musí zlomiť jednotlivca.

Autorská strana Evy Borušovičovej

Keď tá pravá je vlastne ľavá

Sú ľaváci inteligentnejší, hoci majú ťažší život? Alebo práve preto?

Autorská strana Zuzany Kepplovej

Kde by Európania chceli byť pochovaní

Debata o tom, kým sa cítime, vynecháva otázku smrti.

DOMOV

Fico v dueli so Sulíkom: Váš konkurent nie je Smer

Sulík pripomínal Ficovi minulé výroky.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop