Korzár logo Korzár
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Grécke plnené papriky, grilovaná zelenina s bryndzou, domáca ľadová triešť

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Grécka plnená paprika

Potrebujeme na 4 porcie: 4 hrubostenné červené papriky, 125 g ryže, 1 cibuľa, 150 g ovčieho syra, 2 vajíčka, asi 4 paradajky, vývar, 2 strúčiky cesnaku, 300 g mletého mäsa, Gréci používajú jahňacie, paradajkový pretlak, olej, soľ, mletá rasca, korenie, oregano

Postup: Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme k nim mäso, osolíme ho aj okorením a opečieme. Pridáme paradajkový pretlak a ešte podľa potreby dochutíme.

Ryžu uvaríme do polomäkka.

Zmiešame spolu ryžu, mäso, vajíčka s rozdrobeným ovčím syrom a naplníme papriky, z ktorých sme predtým odrezali vrchné časti so stopkami a vyčistili jaderníky.

Skryť Vypnúť reklamu

Naplnené papriky poukladáme na vymastený plech, alebo do zapekacej misky a okolo nich môžeme poukladať paradajky zbavené šupiek a nakrájané na štvrťky.

Všetko ešte podlejeme vývarom a pri teplote 180°C pečieme asi 30 minút.

Grilovaná zelenina s bryndzou

Potrebujeme: baklažány nakrájané na plátky, cherry paradajky, olivový olej, biely vínny ocot, cesnak, soľ, korenie, bryndza, bylinky

Postup: Vyrobíme si marinádu tak, že olej zmiešame s octom, pretlačeným cesnakom, soľou a korením.

Pripravíme si zeleninu a postupne ju ukladáme na gril a pokvapkáme marinádou.

Keď je zelenina hotová, dáme ju misky a drobíme na ňu bryndzu

Pokvapkáme olejom a posypeme bylinkami.

Domáca ľadová triešť

Potrebujeme: 150 g kr. cukru, 6 dl obľúbeného džúsu, 70 ml vody, citrónová šťava

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: S prípravou začneme už deň vopred, kedy si džús nalejeme do formičiek na ľad a dáme zamraziť.

Keď máme ľadové kocky hotové, pripravíme si cukrový sirup. Vodu dáme variť, vsypeme do nej cukor a varíme asi 10 minút. Necháme trochu vychladiť.

Zamrznuté džúsové kocky dáme do mixéra, prilejeme trochu cukrového sirupu, na jednu porciu postačí asi štamperlík a pridáme aj trochu citrónovej šťavy.

Rozmixujeme triešť a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 056
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 709
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 241
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 077
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 013
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 694
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 325
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 247
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 232
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 081
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

6 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

1 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop