Korzár logo Korzár
Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Mrkvová polievka, rýchle slivkové guľky, kuracie lievance zo zvyškov

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Mrkvová polievka

Potrebujeme: 200g mrkvy, 200g zemiakov, 1 cibuľu, zeleninový vývar, smotanu 33 %, maslo, olej, soľ, korenie, tymian

Postup: Mrkvu aj zemiaky očistíme a nakrájame. Škrabkou na zeleninu si môžeme odrezať zopár plátkov, ktoré si odložíme bokom.

Maslo si roztopíme a pridáme k nemu pár kvapiek oleja, aby sa neprepálilo.

Osmažíme na ňom cibuľu, pridáme zemiaky a mrkvu, aj trochu tymianu.

Orestujeme ich a zalejeme vývarom. Stačí len toľko, aby bola zelenina tesne pod hladinou.

Varíme, kým zelenina nezmäkne, potom polievku rozmixujeme a prilejeme smotanu.

Skryť Vypnúť reklamu

Prevaríme, dochutíme a podávame s plátkami mrkvy, ktoré sme si na začiatku odložili a potom ich osmažili na oleji ako čipsy.

Lievance zo zvyškov kuracieho mäsa

Potrebujeme: cca 5 PL hladkej múky, 2 vajíčka, soľ, mlieko, varené, alebo pečené, či dusené kuracie mäso, ktoré sa nám zvýšilo z polievky, či z iného jedla z predchádzajúceho dňa. korenie, olej na smaženie

Postup: Z múky, vajec a mlieka pripravíme cesto. Nezabudneme ho trochu osoliť, prípadne môžeme pridať korenie podľa chuti.

Pridáme doň mäso, z ktorého sme už predtým vyvarili polievku. Dobre premiešame a pomocou lievancovej panvice upečieme chutné lievance.

Podávame s obľúbeným dressingom a zeleninou.

Rýchle slivkové gule

Potrebujeme: 500 g jemného tvarohu, 150 g detskej krupice, slivky, maslo, práškový cukor a strúhanku, prípadne mak, alebo orechy

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Umyté slivky rozpolíme a odkôstkujeme. Tvaroh vymiešame s krupicou tak, aby nám vzniklo mäkšie a ľahko tvarovateľné cesto. Nesmie sa lepiť, no s krupicou je potrebné narábať opatrne, čím viac jej bude, tým bude cesto tvrdšie.

Cesto by malo trochu odstáť, aby mohla krupica ešte trochu „nabobtnať“.

Potom z neho vytvarujeme valec, z ktorého si odkrajujeme rovnako veľké kúsky. Do každého zabalíme slivku a potom guľky uvaríme v osolenej vriacej vode.

Keď vyplávajú na povrch, už by mali byť hotové.

Guľky vyberieme, na tanieri ich posypeme práškovým cukrom, opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  7. Pomáhajte čítaním
  8. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  9. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  10. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  1. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  2. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  3. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  4. Pomáhajte čítaním
  5. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  6. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  7. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  8. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  9. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  10. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 28 348
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 22 317
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 254
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 12 845
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 686
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 863
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 810
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 008
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 799
  10. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 022
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Finančník s pyramídovou hrou sa chcel dostať z väzby, rozmyslel si to

Dávid Gedeon bude na slobode najskôr v januári 2021.

Dávid Gedeon. Z väzby sa dostane najskôr na budúci rok v januári.

Časť hradieb v Kežmarku je v zlom stave. Ľudia sa boja úrazu

Vlastníci múr zabezpečili, pamiatkari zásahy nepovolili.

Mestský múr na Baštovej ulici v Kežmarku.

Do piatich rokov by mohol byť humenský park pri kaštieli ukážkový

Po parku sme sa prešli s mestskou odborníčkou na verejnú zeleň.

Františka Mudra v parku pri dube, ktorý vyschol a do novembra ho zrežú.
Rozhovor

Študuje astrofyziku. Pri zatmení Slnka v Čile sa jeho predstavy zrútili

Na Slovensko sa musia vrátiť šikovní ľudia a nakopnúť to tu.

Marko Mesarč sa zúčastnil expedície v Čile, kde pozoroval úplné zatmenie Slnka.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Vláda si tlieska. Testy však mnohých neodhalili, varujú experti

Falošne zdravých považuje za problém aj minister Krajčí.

Premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Podcast Dobré Ráno.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Čo vám zabudli povedať o testovaní

Zatlieskali sme si a teraz k faktom.

Peter Tkačenko

Navrhli odvolať rektora STU Fikara, na rokovaní bola polícia

Akademici si odhlasovali koniec Miroslava Fikara.

Rektor Slovenskej technickej univerzity (STU) Miroslav Fikar.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop