Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Mrkvová polievka, rýchle slivkové guľky, kuracie lievance zo zvyškov

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Mrkvová polievka

Potrebujeme: 200g mrkvy, 200g zemiakov, 1 cibuľu, zeleninový vývar, smotanu 33 %, maslo, olej, soľ, korenie, tymian

Postup: Mrkvu aj zemiaky očistíme a nakrájame. Škrabkou na zeleninu si môžeme odrezať zopár plátkov, ktoré si odložíme bokom.

Maslo si roztopíme a pridáme k nemu pár kvapiek oleja, aby sa neprepálilo.

Osmažíme na ňom cibuľu, pridáme zemiaky a mrkvu, aj trochu tymianu.

Orestujeme ich a zalejeme vývarom. Stačí len toľko, aby bola zelenina tesne pod hladinou.

Varíme, kým zelenina nezmäkne, potom polievku rozmixujeme a prilejeme smotanu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Prevaríme, dochutíme a podávame s plátkami mrkvy, ktoré sme si na začiatku odložili a potom ich osmažili na oleji ako čipsy.

Lievance zo zvyškov kuracieho mäsa

Potrebujeme: cca 5 PL hladkej múky, 2 vajíčka, soľ, mlieko, varené, alebo pečené, či dusené kuracie mäso, ktoré sa nám zvýšilo z polievky, či z iného jedla z predchádzajúceho dňa. korenie, olej na smaženie

Postup: Z múky, vajec a mlieka pripravíme cesto. Nezabudneme ho trochu osoliť, prípadne môžeme pridať korenie podľa chuti.

Pridáme doň mäso, z ktorého sme už predtým vyvarili polievku. Dobre premiešame a pomocou lievancovej panvice upečieme chutné lievance.

Podávame s obľúbeným dressingom a zeleninou.

Rýchle slivkové gule

Potrebujeme: 500 g jemného tvarohu, 150 g detskej krupice, slivky, maslo, práškový cukor a strúhanku, prípadne mak, alebo orechy

Postup: Umyté slivky rozpolíme a odkôstkujeme. Tvaroh vymiešame s krupicou tak, aby nám vzniklo mäkšie a ľahko tvarovateľné cesto. Nesmie sa lepiť, no s krupicou je potrebné narábať opatrne, čím viac jej bude, tým bude cesto tvrdšie.

Cesto by malo trochu odstáť, aby mohla krupica ešte trochu „nabobtnať“.

Potom z neho vytvarujeme valec, z ktorého si odkrajujeme rovnako veľké kúsky. Do každého zabalíme slivku a potom guľky uvaríme v osolenej vriacej vode.

Keď vyplávajú na povrch, už by mali byť hotové.

Guľky vyberieme, na tanieri ich posypeme práškovým cukrom, opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  5. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  9. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  10. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Brieždenie pod lomenicou
  3. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  4. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  5. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  8. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  9. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  10. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 887
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 210
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 863
  4. Najužitočnejšia appka 9 187
  5. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 5 696
  6. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 514
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 832
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 4 698
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 290
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 857

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Vodička pri Jablonove prišla o život, keď sa vyhýbala zveri

Vošla do protismeru, kde išiel v tom čase kamión.

Nová mestská karta začína v Košiciach pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica povolila biznis manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Hlavné správy zo Sme.sk

PÍŠE IVAN MIKLOŠ

Nepobúrila vás Serenina karikatúra? Asi ste normálni

Politická korektnosť je ohrozením slobody.

Dnes Píše Matúš Ritomský

Keď Ivan Mikloš stráca cit pre mieru

Naozaj nás Čaputová a Štefunko ohrozujú rovnako ako Kotleba?

KOŠICE KORZÁR

Rómky zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Kšefty s nevestami vynášali aj 3000 eur.

BLOG CAFÉ EURÓPA

Zhoda v Únii sa pri kontroverzných témach hľadá ťažko. Zmení sa hlasovanie?

Hľadanie úplnej zhody je často zdĺhavé.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop