Korzár logo Korzár
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zapekaný karfiol, plnené paradajky, grilovaný ananás

Inšpirujte sa dobrotami čitateľov.

Zapekaný karfiol

Potrebujeme: zemiaky, karfiol, šunku, sterilizovanú kukuricu, syr, šľahačkovú smotanu, olej, soľ, čierne mleté korenie, provensálske korenie

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, nie však celkom na mäkko, skôr al dente. Po vychladnutí ich nakrájame na kolieska.

Karfiol rozoberieme na ružičky a tiež ho uvaríme al dente.

Zapekaciu misu pokvapkáme olejom, naukladáme do nej plátky zemiakov, osolíme ich a okorením, nasledujú ružičky karfiolu, pridáme kukuricu, na kúsky nakrájanú šunku.

Všetko podľa potreby osolíme, okoreníme a poprášime provensálskym korením.

Skryť Vypnúť reklamu

Nakoniec zalejeme šľahačkovou smotanou, posypeme syrom a dáme zapiecť.

Plnené paradajky s mascarpone

Potrebujeme: paradajky, mascarpone, prípadne smotanový tavený syr, natvrdo uvarené vajíčka, cesnak, soľ, korenie

Postup: Dáme variť vajíčka a medzitým pripravíme paradajky.

Odrežeme im vršky, dužinu vydlabeme a nakrájame to nadrobno, pridáme mascarpone a nastrúhané varené vajíčka.

Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a korením.

Touto zmesou naplníme paradajky a dáme ich vychladiť.

Grilovaný ananás so zázvorom

Potrebujeme: ananás, med, čerstvý zázvor, škoricu

Postup: Sladkú dobrotu si môžeme pripraviť vonku, na klasickom grile, alebo elektrickom grile, ale aj dnu, na panvici.

Ananás ošúpeme, nakrájame na kolieska, zbavíme ich drevnatého stredu a potrieme medom. Zázvor očistíme, najemno postrúhame a posypeme ním plátky ananásu. Poprášime škoricou, zabalíme do alobalu a ugrilujeme.

Skryť Vypnúť reklamu


Podobne môžeme pripraviť aj iné druhy ovocia, napríklad broskyne. Stačí ich rozpoliť, posypať kryštálovým cukrom a chvíľu grilovať, kým sa cukor neskaramelizuje.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Päť chýb pri zateplení strechy
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  2. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  3. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  4. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  7. Úprava osobného motorového vozidla
  8. Important information for Brazilians living in Slovakia
  9. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  10. Vitajte v postapokalyptickom svete
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 841
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 668
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 13 003
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 687
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 936
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 547
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 082
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 578
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 488
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 331
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Od soboty platí zákaz vychádzania, zatvoria sa skoro všetky školy (prehľad)

Ústredný krízový štáb schválil zákaz vychádzania.

Premiér Matovič hovorí o nových opatreniach.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Matovič nás musí presvedčiť, že vie čo robí

Dnes si už nikto izolovane nevytvorí svoj ostrov bezpečia. Buďme zodpovední.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Dušana Kováčika zadržali aj obvinili.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop