Korzár logo Korzár
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Bryndzový koláč, Minestrone, špízy Čo záhradka dala

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Bryndzový koláč

Potrebujeme: 1vajce, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, soľ, 180 ml kyslej smotany, 250g polohrubej múky. Na plnku: 250g bryndze, údenú slaninu, rascu, kôpor, alebo pažítku

Postup: Zo surovín zamiesime vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)

Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Na cesto si rovnomerne rozmrvíme bryndzu.

Článok pokračuje pod video reklamou

A dáme pokrájanú slaninu alebo kto nechce slaninu, tak si môže podľa chuti dať mladú cibuľku.

Dáme upiecť v rozohriatej rúre, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych

Polievka Minestrone

Potrebujeme: 1 l zeleninového vývaru, maslo, olivový olej, 3 veľké mrkvy, 100 g zelených fazuliek, 3 stredne veľké zemiaky, 1 menšiu cuketu, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, stopkový zeler, cca 100 g sekaných paradajok (môžu byť aj z konzervy), bazalku, soľ a čierne mleté korenie

Postup: Na úvod prípravy tejto talianskej osviežujúcej polievky nás čaká veľké čistenie a krájanie. Všetku zeleninu si očistíme a nakrájame na trochu väčšie kúsky, aby zostala chrumkavá a nerozvarila sa.

V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja, aby sa nám nepripálilo. Najskôr dáme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme cibuľu, potom nasleduje stopkový zeler, mrkva a zemiaky.

Všetko spolu osmažíme, potom pridáme zelenú fazuľku a cuketu. Opäť dobre premiešame a osmažíme.

Priebežne už môžeme po troche prilievať zeleninový vývar, či bujón.

Napokon prichádzajú do polievky paradajky a všetko zalejeme vývarom.

Osolíme, okorením a polievku stačí povariť už len asi 10 minút, aby boli zemiaky mäkké.

Pred servírovaním posypeme bazalkou a strúhaným syrom ako je džiugas, alebo pecorino.

Špízy „čo záhradka dala“

Potrebujeme: šalátovú uhorku, papriky, paradajky, soľ, oregano, olej

Postup: Uhorku, paradajky a papriky nakrájame na hrubšie plátky a striedavo ich napichujeme na ihlu. Osolíme, posypeme oreganom, potrieme olejom a opekáme zo všetkých strán asi 10 minút.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  4. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  5. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  6. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  7. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  9. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  10. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  1. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  2. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  6. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  7. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  8. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  9. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 873
  2. Najužitočnejšia appka 13 436
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 192
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 521
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 6 253
  6. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 491
  7. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 4 812
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 760
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 259
  10. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 4 220

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Osoba z identikitu v kauze Kuciakovej vraždy odmieta podozrenia

Zavolal policajtom, zobrali si jeho číslo, ale zatiaľ sa mu nikto neozval.

Na Štrbskom Plese napadli tri centimetre snehu

Snežilo už od nadmorskej výšky približne 900 metrov.

Osadníci v Rudňanoch kameňmi rozbíjajú okná na autobusoch

Ohrození sú vodiči aj cestujúci, dopravca zvažuje radikálne opatrenia.

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Antala nezaregistrovali za kandidáta na košického primátora

Registráciou prešlo 13 zo 14 uchádzačov.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

EKONOMIKA

Nákupná horúčka realít sa skončila, úplne vypredané nie je

Koľko sa oplatí investovať do predávaného bytu.

AUTO

Test: Zabudnite na A8, Q8 je nová vlajková loď Audi

Je najlepšie preto, že je najnovšie.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop