Korzár logo Korzár
Utorok, 19. február, 2019 | Meniny má Vlasta
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Hrášková nátierka, baklažány s kuracím mäsom

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Nátierka z čerstvého hrášku

Potrebujeme: zelený hrášok, 1 lučinu - prípadne iný podobný syr, nasekanú mätu, soľ, čierne korenie.

Príprava: Hrášok sparíme horúcou vodou, môžeme ho aj povariť, ale celkom krátko, laby si zachoval živiny a zostal zelený. Potom ho zalejte studenou vodou a sceďte.

Dajte hrášok do misky, pridajte syr aj mätu a dobre vymiešajte, prípadne môžete rozmixovať.

Na záver stačí pridať soľ a korenie podľa chuti.

Osviežujúce španielske Gaspacho

Potrebujeme: pol šalátovej uhorky, 450 g rajčín, strúčik cesnaku, 400 g paradajkového pretlaku, zelená paprika, cibuľa, 15 ml citrónovej šťavy, 15 ml olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Rajčiny umyjeme, sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Odstránime jadierka z dužiny. Ošúpeme cesnak a cibuľu. Cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak prelisujeme.

Uhorku a papriku očistíme a pokrájame na kúsky. Do mixéra vložíme cibuľu, rajčiny, rajčinový pretlak, cesnak, olej, trochu vínneho octu a korenia. Rozmixujeme dohladka.

Potom pridáme citrónovú šťavu, osolíme a znovu rozmixujeme. Polievku necháme vychladnúť. Podávame s kúskami uhorky a papriky.

Baklažán s kuracím mäsom

Potrebujeme: 2 baklažány, cca 400 g kuracích pŕs, cesnak podľa chuti, 4 paradajky, strúhaný parmezán, olivový olej, bazalku, oregano, soľ, korenie

Postup: Z paradajok, cesnaku, oregana a soli si urobíme paradajkovú omáčku salsu. Paradajky obaríme horúcou vodou, potom studenou a ošúpeme. Nakrájame ich nadrobno, avšak dužinu nepoužívame. Zmiešame s koreninami a cesnakom a krátko povaríme na panvici.

Baklažány si prekrojíme na polovicu a odstránime zelenú stonku. Stred vydlabeme malou lyžičkou a vnútro odložíme do misky. Uložíme ich do zapekacej misky, alebo na plech, potrieme olejom a naplníme ich mäsovou plnkou.

Tú si pripravíme tak, že mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme vydlabané vnútro baklažánov, soľ, korenie a bazalku. Trochu ju osmažíme na panvici a naplníme baklažány.

Prelejeme ich salsou, posypeme parmezánom a upečieme. Plech spočiatku ich prikryjeme, kým baklažány nezmäknú, asi po 40 minútach ich odkryjeme a zapečieme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  2. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  3. Lídri farmárov? Jeden je spájaný so zločinom. A druhý?
  4. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  5. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  6. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  7. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  8. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  9. Noerr advised on WebSupport deal
  10. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  1. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 14 827
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 13 097
  3. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 11 983
  4. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 6 878
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 433
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 944
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 923
  8. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 4 728
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 028
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 654

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Parkomaty EEI v Košiciach ignorujú polhodinové parkovné

Vodiči ušetria za krátkodobé parkovanie, iba keď zaplatia mestu cez SMS a QR kód.

Parkomat vydal lístok, až keď sme zaplatili za hodinu, hoci podľa zmeny VZN je už minimálna taxa za polhodinu.

Henrieta Farkašová získala svetové ocenenie, spolu s ňou aj Djokovič či Vonnová

Udelili jej Laureus World Sport Award pre športovú osobnosť roka.

Slovenská paralympionička Henrieta Farkašová (vľavo) s jej navádzačkou Natáliou Šubrtovou pózujú s cenou počas slávnostného odovzdávania prestížnych športových cien Laureus World Sports Awards, v Monte Carlo.

Polačekovu mestskú koalíciu v Košiciach rozhádal poslanec Djordjevič

Starosta Petrovčik: Je to prkotina, ale bude mať dohru.

Nezávislý poslanec mesta Košice Michal Djordjevič.

Konkurznú správkyňu nebankovky SaS Slovensko súd oslobodil

Obvinená bola pre zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

SaS Slovensko. Pred rokmi mala budovu na Štefánikovej a sídlo na Zvonárskej ulici. Dodnes zamestnáva súdy.

Napadli ho a okradli, tak sa dal na bojové športy. Už je majstrom sveta

Kádár je šampiónom v kempo karate, zároveň hrá vodné pólo.

Filip Kádár sa úspešne venuje kempo karate.

Hlavné správy zo Sme.sk

PRÍBEHY SLÁVNYCH FOTOGRAFIÍ

Japonci sa vzdali, schmatol ju a pobozkal. Zomrel bozkávajúci námorník

Bozk symbolizuje koniec vojny.

Dobré ráno

Dobré ráno: Smer ukázal Pellegrinimu, kto je šéf

Ako sa cez víkend zmenila situácia.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop