Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Karfiolová polievka so zázvorom, Letné mafiny

​​​​​​​Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Letné mafiny.Letné mafiny. (Zdroj: fotolia)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiolová polievka so zázvorom

Potrebujeme: jeden menší karfiol, 1 PL polohrubej múky, 1 smotanový tavený syr, zázvor, 1 l vody, muškátový oriešok, soľ, petržlenovú vňať, 1 PL oleja, 1 žemľa na krutóny

Postup: Múku zľahka osmažíme bez tuku, po vychladnutí zalejeme studenou vodou, pridáme syr a povaríme.

Do hrnca vložíme menšie karfiolové ružičky, osolíme, pridáme nastrúhaný zázvor a varíme, kým karfiol nezmäkne.

Ochutíme muškátovým orieškom a pred podávaním posypeme vňaťou a osmaženými kockami pečiva.

SkryťVypnúť reklamu

Domáci Caesar šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme: 4 kuracie prsia, 3 strúčiky cesnaku, 6 lyžíc olivového oleja, čerstvý tymian, šťavu z 1/2 citróna, 2 malé bagety, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 rímske šaláty, 1 malú červenú cibuľu. Na zálievku – 2 lyžice majonézy, 1 kávovú lyžičku tabaska, šťavu z 1/2 citróna, čerstvo namleté korenie

Postup: Kuracie prsia jemne naklepeme, dáme do misy a polejeme marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním cesnaku pokrájaného na plátky, tymianu, polovice oleja a trochy citrónovej šťavy.

Mäso necháme v chlade asi pol hodiny a upečieme v rúre, alebo ugrilujeme.
Bagetu nakrájame na kocky a opražíme na panvici s trochou oleja. Ešte kým sú kúsky, premiešame ich s parmezánom.

Do veľkej misy natrháme umyté a osušené listy šalátu, pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu.

SkryťVypnúť reklamu

Pridáme zálievku – poriadne vyšľaháme majonézu s citrónovou šťavou a tabaskom. Navrch položíme kuracie prsia nakrájané na tenké plátky a posypeme čerstvo namletým korením.

Letné mafiny

Potrebujeme: 1 hrnček masla, 1 kypriaci prášok, 1/2 hrnčeka javorového sirupu, 1 ČL citrónového oleja, 2 vajcia, 1 a pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka kakaa, 1 hrnček bobuľovitého ovocia – farebné ríbezle, 3 PL citrónovej šťavy, 1/4 ČL mletého anízu.
Postup: Šťavu zmiešame s citrónovým olejom a anízom. Pridáme múku s kypriacim práškom, kakao a premiešame s umytým odkvapkaným ovocím. Roztopené maslo vyšľaháme s vajciami a vmiešame citrónovú zmes. Všetko jemne premiešame, aby sme nepopučili ovocie. Vmiešame javorový sirup. Necháme postáť pol hodiny, plníme do papierových košíčkov do dvoch tretín a vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov C pečieme asi 30 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty

Jarabina je prispôsobivá, žije až sto rokov.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Čo si uvariť na štedrý večer? Pozrite si naše tipy na jedno predjedlo, polievku, hlavný chod, koláčiky a nápoj.

Pripravte si štedrú večeru podľa receptov na polievku, hlavný chod a koláčiky.


redakcia SME ženy 5
Hloh obyčajný

Boľavé srdce tíši hloh.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  2. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  3. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  4. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  5. Elektrifikujte svoj biznis! Ukážeme vám, ako na to
  6. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov
  7. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt
  8. Zážitkový víkend. Biela noc priniesla aj prémiovú pivnú zónu
  1. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  2. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  3. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  4. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  5. Elektrifikujte svoj biznis! Ukážeme vám, ako na to
  6. Na ako dlho majú mladí Slováci nasporené peniaze?
  7. Ako zistíte, že máte v tele zápal
  8. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov
  1. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 8 233
  2. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 6 903
  3. Kto nás naozaj zadlžil a prečo Slovákom siahajú na výplaty? 6 047
  4. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich 4 593
  5. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta 3 310
  6. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia 3 211
  7. Cédečka sa predávali ako teplé rožky. Prežili, lebo predvídajú. 2 600
  8. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 2 561
  1. Dušan Koniar: V piatok sa Fico opýtal, v nedeľu uplynú tri roky, čo odpoveď pozná
  2. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky LIV.
  3. Ján Valchár: Niet dňa bez rafinérie (alebo Pray for Hatatitla!)
  4. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec
  5. Soňa Fröhlichová: Čokoláda – jeden zo symbolov Švajčiarska
  6. Štefan Šturdzík: Takto vidím svet ja.
  7. Dušan Piršel: Nikto nedokáže premôcť, oklamať ani podplatiť starobu
  8. Daniel Jankech: Lesy Slovenskej republiky,... a ich „rozvoj vidieka“ .
  1. Radoslav Záhumenský: Tento hrad je len hodinu od Bratislavy a patrí medzi najkrajšie zrúcaniny Slovenska! 🏰 17 638
  2. Anna Brawne: Martinka Vzácna, vašim jediným úspechom je, že tá kultúra napriek vám stále žije! 11 703
  3. Ján Valchár: Fantastické správy z Ukrajiny (a Ruska, hahaha!) 9 172
  4. Elena Antalová: Do Šaštína kolenačky, ale pohár vody Mikloškovi..? 8 761
  5. Ján Valchár: Ukrajinská vojna sa presunula na Sibír 8 038
  6. Ján Valchár: Nestačilo Stačilo a Konečná Konečnej (Grad pošól na***!) 4 177
  7. Radko Mačuha: Robert Fico sa stáva premiérom záhrobia. 3 988
  8. Ján Valchár: Čo chce ruské velenie dnes? Nevieme! 3 880
  1. Dušan Koniar: V piatok sa Fico opýtal, v nedeľu uplynú tri roky, čo odpoveď pozná
  2. Věra Tepličková: Náhoda je blbec alebo Z čista jasna, nikde nič, a tu zrazu... Hajnovič
  3. Roman Kebísek: Básnik Baudelaire Sabatierovej: Chcem sa vkradnúť k tvojim pokladom
  4. Dušan Koniar: Fico je hrdý ako sa hrbí
  5. Věra Tepličková: Spevy s/piatočné alebo Krásna, krásna, kde si sa ty pásla?
  6. Věra Tepličková: Kde zarába vlastná hlava, tam sa v teple dobre spáva
  7. Věra Tepličková: O ne/spravodlivosti alebo Keď Cintulovia rastú ako huby po daždi
  8. Marcel Rebro: Volám sa Marcel, dnes mám 57 rokov a k narodeninám si želám mier!
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu