Korzár logo Korzár
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Medové rebierka a jahodový cheesecake

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Medové rebierka

Potrebujeme: 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok, 10 PL lesného medu, 8 PL sójovej omáčky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 PL oleja, citrónovú šťavu, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Zmiešame med, sójovú omáčku, cesnak, olej, citrónovú šťavu a koreniny. Do polovice tejto marinády naložíme rebierka a necháme ich aspoň dve hodiny v chlade. Nevyberajte ich však na poslednú chvíľu, pred grilovaním by mali byť aspoň hodinu v izbovej teplote. Grilujeme ich asi 30 minút a počas grilovania rebierka natierame druhou polovicou marinády.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Omáčky, ktoré dodajú grilovačke šmrnc

Pikantná

Potrebujeme: 2 menšie cibule, 1/2 paradajky, 2 PL olivového oleja, 1 ČL koriandra, 1 PL citrónovej šťavy, 1 menšia pálivá paprička, kôpor, soľ, korenie.

Postup: Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.

Horčicová-medová

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL dijonskej horčice, 1 PL 1 lyžica medu, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, čierne mleté korenie.

Postup: Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame. Pridáme pretlačný cesnak, korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.

Karí

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky karí korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička octu, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Smotanu, majonézu a biely jogurt zmiešame v miske. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.

Kôprová “ruská”

Potrebujeme: 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok kôpru, červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ.

Postup: Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený – podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme iné bylinky podľa chuti.

Jahodový cheesecake s ovseným korpusom

Potrebujeme: Na 2 korpusy – 3 šálky ovsených vločiek, 2 vajíčka, 3 PL javorového sirupu, 3 PL oleja, 1,5 šálky kokosového mlieka, štipku soli. Na plnku – 400 g syra Lučina, 200 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 šálky pokrájaných jahôd, 3 vajíčka, 3 PL medu, 1 čl vanilkovej esencie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Vločky necháme napučať v kokosovom mlieku 30 – 40 minút. Potom k nim pridáme rozšľahané vajcia, javorový sirup, olej a soľ a všetko zmiešame.
Polovicu zmesi rovnomerne roztrieme na dno formy a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Vyberieme a čiastočne stuhnuté cesto lyžicou postupne vytláčame na okraje misy tak, aby vznikol asi trojcentimetrový okraj. Rovnomerne upravíme aj dno korpusu a pečieme ďalších 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.
Do rozšľahaných vajec pridáme všetko okrem jahôd a vymiešame. Jahody nakrájame na menšie kusy a zamiešame do syrovej plnky až tesne predtým, ako ju nalejeme do korpusu. Pečieme 50 minút pri 180 °C a v teplej rúre necháme ešte aspoň 10 minút.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 27 184
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 375
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 973
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 015
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 646
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 426
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 601
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 491
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 342
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 317
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Stromy popadali na koľaje aj budovy.

Dobrovoľníci postupovali v dvoch smeroch, spolu vypili čaj a odfotili sa.

20m
Hrádzu sa napokon podarilo udržať.

Stavbárov plynovodu zaskočilo počasie a zvýšenie hladiny rieky.

1 h
Riaditeľ ZSS Arcus Juraj Briškár potvrdil ďalších sedem úmrtí.

Infikovaných je 70 klientov a 36 zamestnancov zariadenia.

2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Plošný skríning sa končí dnes.

Mestá chcú o ďalšom testovaní ešte rokovať.

20 h
Peter Tkačenko

Možno sa ich za tie peniaze aspoň zbavíme.

2 h
Ilustračná fotografia.

Slovensko sa bojí míňať vakcíny, aby zostalo na druhú dávku.

21 h
CYNICKÁ OBLUDA

Vytlačený Uhrík

Kotleba najskôr Uhríka vytlačil z čela strany a teraz už úplne. Aj s Mazurekom a ďalšími Gruppenführermi.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop