Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Medové rebierka a jahodový cheesecake

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Medové rebierka

Potrebujeme: 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok, 10 PL lesného medu, 8 PL sójovej omáčky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 PL oleja, citrónovú šťavu, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Zmiešame med, sójovú omáčku, cesnak, olej, citrónovú šťavu a koreniny. Do polovice tejto marinády naložíme rebierka a necháme ich aspoň dve hodiny v chlade. Nevyberajte ich však na poslednú chvíľu, pred grilovaním by mali byť aspoň hodinu v izbovej teplote. Grilujeme ich asi 30 minút a počas grilovania rebierka natierame druhou polovicou marinády.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Omáčky, ktoré dodajú grilovačke šmrnc

Pikantná

Potrebujeme: 2 menšie cibule, 1/2 paradajky, 2 PL olivového oleja, 1 ČL koriandra, 1 PL citrónovej šťavy, 1 menšia pálivá paprička, kôpor, soľ, korenie.

Postup: Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.

Horčicová-medová

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL dijonskej horčice, 1 PL 1 lyžica medu, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, čierne mleté korenie.

Postup: Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame. Pridáme pretlačný cesnak, korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.

Karí

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky karí korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička octu, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Smotanu, majonézu a biely jogurt zmiešame v miske. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.

Kôprová “ruská”

Potrebujeme: 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok kôpru, červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ.

Postup: Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený – podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme iné bylinky podľa chuti.

Jahodový cheesecake s ovseným korpusom

Potrebujeme: Na 2 korpusy – 3 šálky ovsených vločiek, 2 vajíčka, 3 PL javorového sirupu, 3 PL oleja, 1,5 šálky kokosového mlieka, štipku soli. Na plnku – 400 g syra Lučina, 200 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 šálky pokrájaných jahôd, 3 vajíčka, 3 PL medu, 1 čl vanilkovej esencie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vločky necháme napučať v kokosovom mlieku 30 – 40 minút. Potom k nim pridáme rozšľahané vajcia, javorový sirup, olej a soľ a všetko zmiešame.
Polovicu zmesi rovnomerne roztrieme na dno formy a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Vyberieme a čiastočne stuhnuté cesto lyžicou postupne vytláčame na okraje misy tak, aby vznikol asi trojcentimetrový okraj. Rovnomerne upravíme aj dno korpusu a pečieme ďalších 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.
Do rozšľahaných vajec pridáme všetko okrem jahôd a vymiešame. Jahody nakrájame na menšie kusy a zamiešame do syrovej plnky až tesne predtým, ako ju nalejeme do korpusu. Pečieme 50 minút pri 180 °C a v teplej rúre necháme ešte aspoň 10 minút.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 307
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 518
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 084
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 178
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 482
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 310
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 263
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu