Korzár logo Korzár
Sobota, 17. november, 2018 | Meniny má Klaudia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Medové rebierka a jahodový cheesecake

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Medové rebierka

Potrebujeme: 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok, 10 PL lesného medu, 8 PL sójovej omáčky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 PL oleja, citrónovú šťavu, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Zmiešame med, sójovú omáčku, cesnak, olej, citrónovú šťavu a koreniny. Do polovice tejto marinády naložíme rebierka a necháme ich aspoň dve hodiny v chlade. Nevyberajte ich však na poslednú chvíľu, pred grilovaním by mali byť aspoň hodinu v izbovej teplote. Grilujeme ich asi 30 minút a počas grilovania rebierka natierame druhou polovicou marinády.

Článok pokračuje pod video reklamou

Omáčky, ktoré dodajú grilovačke šmrnc

Pikantná

Potrebujeme: 2 menšie cibule, 1/2 paradajky, 2 PL olivového oleja, 1 ČL koriandra, 1 PL citrónovej šťavy, 1 menšia pálivá paprička, kôpor, soľ, korenie.

Postup: Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.

Horčicová-medová

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL dijonskej horčice, 1 PL 1 lyžica medu, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, čierne mleté korenie.

Postup: Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame. Pridáme pretlačný cesnak, korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.

Karí

Potrebujeme: 2 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky karí korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička octu, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie.

Postup: Smotanu, majonézu a biely jogurt zmiešame v miske. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.

Kôprová “ruská”

Potrebujeme: 2 PL majonézy, 2 PL bieleho jogurtu, 1 PL kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok kôpru, červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ.

Postup: Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený – podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme iné bylinky podľa chuti.

Jahodový cheesecake s ovseným korpusom

Potrebujeme: Na 2 korpusy – 3 šálky ovsených vločiek, 2 vajíčka, 3 PL javorového sirupu, 3 PL oleja, 1,5 šálky kokosového mlieka, štipku soli. Na plnku – 400 g syra Lučina, 200 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 šálky pokrájaných jahôd, 3 vajíčka, 3 PL medu, 1 čl vanilkovej esencie

Postup: Vločky necháme napučať v kokosovom mlieku 30 – 40 minút. Potom k nim pridáme rozšľahané vajcia, javorový sirup, olej a soľ a všetko zmiešame.
Polovicu zmesi rovnomerne roztrieme na dno formy a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Vyberieme a čiastočne stuhnuté cesto lyžicou postupne vytláčame na okraje misy tak, aby vznikol asi trojcentimetrový okraj. Rovnomerne upravíme aj dno korpusu a pečieme ďalších 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.
Do rozšľahaných vajec pridáme všetko okrem jahôd a vymiešame. Jahody nakrájame na menšie kusy a zamiešame do syrovej plnky až tesne predtým, ako ju nalejeme do korpusu. Pečieme 50 minút pri 180 °C a v teplej rúre necháme ešte aspoň 10 minút.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  3. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  4. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  5. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  6. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  8. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  10. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní
  1. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  2. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  3. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  4. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  6. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  7. Rozdiel medzi Dič a Ič dph
  8. Ekonomická diplomacia Indonézie
  9. Ako si vieme zabezpečiť štedrý a spokojný dôchodok?
  10. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 032
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 129
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 18 025
  4. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 17 123
  5. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 6 912
  6. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 6 161
  7. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 5 325
  8. Neukladajte si nič, čo vás môže ohroziť. Ako zabezpečiť telefón? 4 174
  9. Objavte silu Q10 a zredukujte vrásky počas 4 týždňov 3 934
  10. 5 brigád, ktoré pomôžu v budúcej kariére 3 339

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Študujte menej, ale múdrejšie

Desať tipov, ako urobiť učenie efektívnejšie a zaujímavejšie.

Pohľad Lenky Hanikovej

Je po voľbách. S dobrým pocitom môžeme opäť odísť z východu

A nemohlo to všetko byť aj trocha skôr?

Zlatý Ámos z Košíc nepovažuje testovanie z matematiky za šťastné

Ján Gáll: Deti nie sú drzé, len priamejšie a otvorenejšie.

Rozhovor

Psychologička: Motivácia detí cez peniaze má mnoho otáznikov

Mária Horváthová hovorí o školákoch, rodičoch, motivácii a výchove.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Rok zmien: Kaliňák, Vaľová aj Kočner. Padali symboly moci

Aké boli najzásadnejšie udalosti od vraždy Jána Kuciaka.

ŠPORT

Hapal prekvapil, Slováci vyhrali rozdielom triedy

Novému trénerovi národného tímu Pavlovi Hapalovi premiéra vyšla.

PRIMÁR

Mladý Holanďan fetoval dezodorant, zomrel na zástavu srdca

Zástavu môžu vysvetliť tri teórie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop