Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Šalát s hruškami a gorgonzolou, broskyňové hrudky

​​​​​​​Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát s pečenými hruškami a gorgonzolou

Potrebujeme: 3 tvrdšie hrušky, 150 g syra gorgonzola, šalát poľníček
100 g pekanových alebo vlašských orechov, 4 zrelé figy, 4 PL olivového oleja, 2 PL javorového sirupu (alebo 1 PL medu), 2 PL octu, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Hrušky nakrájame na kocky, zbavíme jaderníka a upečieme do polomäkka. Olivový olej zmiešame so sirupom, octom, čerstvým mletým korením a soľou. Pokropíme ním poľníček, pridáme hrušky, orechy, rozštvrtené figy a na menšie kúsky podelený syr.

SkryťVypnúť reklamu

Broskyňové hrudky

Potrebujeme: 1 plechovku kondenzovaného mlieka, 3 hrnčeky ovsených vločiek, 1 PL javorového sirupu, mleté orechy, broskyne.

Postup: Kondenzované mlieko, vločky, sirup rozmiešame, pridáme toľko mletých orechov, jemne nakrájaných broskýň, aby sa vytvorila tuhá masa. Kôpky kladieme na plech s papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 minút.

Osviežujúca zázvorová limonáda

Potrebujeme: čerstvý zázvor, čerstvé lístky mäty, limetku, hnedý cukor, vodu

Postup: Zázvor nastrúhame na jemné pásiky, mätové listy nahrubo pokrájame. Zázvor aj mätu zalejeme vriacou vodou, osladíme cukrom a necháme ajte niekoľko hodín postáť v chladničke, aby sa prepojili chute. Pred podávaním limonádu preceďte cez sitko, vytlačte limetku a šťavu primiešajte do limonády.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 307
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 518
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 084
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 178
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 482
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 310
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 263
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu