Šalát s pečenými hruškami a gorgonzolou
Potrebujeme: 3 tvrdšie hrušky, 150 g syra gorgonzola, šalát poľníček
100 g pekanových alebo vlašských orechov, 4 zrelé figy, 4 PL olivového oleja, 2 PL javorového sirupu (alebo 1 PL medu), 2 PL octu, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Hrušky nakrájame na kocky, zbavíme jaderníka a upečieme do polomäkka. Olivový olej zmiešame so sirupom, octom, čerstvým mletým korením a soľou. Pokropíme ním poľníček, pridáme hrušky, orechy, rozštvrtené figy a na menšie kúsky podelený syr.
Broskyňové hrudky
Potrebujeme: 1 plechovku kondenzovaného mlieka, 3 hrnčeky ovsených vločiek, 1 PL javorového sirupu, mleté orechy, broskyne.
Postup: Kondenzované mlieko, vločky, sirup rozmiešame, pridáme toľko mletých orechov, jemne nakrájaných broskýň, aby sa vytvorila tuhá masa. Kôpky kladieme na plech s papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 minút.
Osviežujúca zázvorová limonáda
Potrebujeme: čerstvý zázvor, čerstvé lístky mäty, limetku, hnedý cukor, vodu
Postup: Zázvor nastrúhame na jemné pásiky, mätové listy nahrubo pokrájame. Zázvor aj mätu zalejeme vriacou vodou, osladíme cukrom a necháme ajte niekoľko hodín postáť v chladničke, aby sa prepojili chute. Pred podávaním limonádu preceďte cez sitko, vytlačte limetku a šťavu primiešajte do limonády.
PRIDAJTE SA AJ VY
Sú dobroty z vašej kuchyne preslávené?
Máte zaujímavé recepty na slané, sladké, mäsové aj bezmäsité recepty, polievky, prívarky, či chutné nápoje a nemáte problém podeliť sa o ne s ostatnými?
Tak neváhajte a prispejte do nášho a vášho spoločného korzárskeho receptára.
Recepty, rady a tipy do kuchyne nám posielajte na mailovú adresu: recepty@korzar.sk
Varte, pečte a ochutnávajte s nami!
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.