Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Špenátový šalát s bryndzou a domáca tvarohová zmrzlina

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Šalát so špenátom a bryndzou.Šalát so špenátom a bryndzou. (Zdroj: fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špenátový šalát s bryndzou

Potrebujeme: 500 g čerstvého špenátu, olivový olej, citrónovú šťavu, uhorku, 2 paradajky, bryndzu, červenú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, krutóny, vlašské orechy

Postup: Špenát umyjeme a väčšie lístky natrháme na kúsky. Menšie môžu zostať celé. Pridáme na kolieska pokrájanú uhorku, pokrájané paradajky a cibuľu.

Na panvici orestujeme krutóny a vlašské orechy. Pripravíme si zálievku z olivového oleja a citrónovej šťavy, okoreníme, osolíme.

Šalát prelejeme zálievkou, pridáme orechy s krutónmi a posypeme rozmrvenou bryndzou.

SkryťVypnúť reklamu

Čučoriedkový cheesecake

Potrebujeme: Na korpus – 200 g sušienok alebo piškót, 100 g masla, 3 PL kryštálového cukru. Na plnku – 500 g jemného tvarohu alebo mascarpone, 1/2 šálky práškového cukru, 250 ml kyslej smotany, 1 citrón, 4 vajíčka, 1 PL kukuričného škrobu, 250 g čučoriedok. Na zdobenie – šľahačkovú smotanu, práškový cukor, čučoriedky

Postup: Sušienky pomrvíme, pridáme roztopené maslo a cukor. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy a pečieme pri teplote cca 170 °C – 180 °C cca 10 minút.

Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šťavu z citróna. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob.

Náplň rozotrieme na predpečený korpus a spolu ešte pečieme cca 60 až 75 minút.
Koláč necháme vychladnúť a potom ho ešte dáme asi na 4 hodiny do chladničky. Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.

SkryťVypnúť reklamu

Domáca tvarohovo-ovocná zmrzlina

Potrebujeme: 150 g tučného hrudkovitého tvarohu, 150 ml kefíru, 130 g jahôd alebo iného ovocia, 15 g hrozienok, 40-50 ml vody, 2 lyžičky práškového cukru (alebo medu).

Postup: Príprava je mimoriadne jednoduchá. Všetky prísady vložíme do mixéra a dobre rozmixujeme. Krém navrstvíme do uzatvárateľnej plastovej nádoby a dáme do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Počas mrazenia sem-tam premiešame a keď je celkom zamrznutý, môžeme podávať.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 364
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 506
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 294
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 339
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 944
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 495
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 085
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu