Korzár logo Korzár
Pondelok, 22. apríl, 2019 | Meniny má Slavomír
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Špenátový šalát s bryndzou a domáca tvarohová zmrzlina

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Šalát so špenátom a bryndzou.Šalát so špenátom a bryndzou.(Zdroj: fotolia)

Špenátový šalát s bryndzou

Potrebujeme: 500 g čerstvého špenátu, olivový olej, citrónovú šťavu, uhorku, 2 paradajky, bryndzu, červenú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, krutóny, vlašské orechy

Postup: Špenát umyjeme a väčšie lístky natrháme na kúsky. Menšie môžu zostať celé. Pridáme na kolieska pokrájanú uhorku, pokrájané paradajky a cibuľu.

Na panvici orestujeme krutóny a vlašské orechy. Pripravíme si zálievku z olivového oleja a citrónovej šťavy, okoreníme, osolíme.

Šalát prelejeme zálievkou, pridáme orechy s krutónmi a posypeme rozmrvenou bryndzou.

Čučoriedkový cheesecake

Potrebujeme: Na korpus – 200 g sušienok alebo piškót, 100 g masla, 3 PL kryštálového cukru. Na plnku – 500 g jemného tvarohu alebo mascarpone, 1/2 šálky práškového cukru, 250 ml kyslej smotany, 1 citrón, 4 vajíčka, 1 PL kukuričného škrobu, 250 g čučoriedok. Na zdobenie – šľahačkovú smotanu, práškový cukor, čučoriedky

Postup: Sušienky pomrvíme, pridáme roztopené maslo a cukor. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy a pečieme pri teplote cca 170 °C – 180 °C cca 10 minút.

Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šťavu z citróna. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob.

Náplň rozotrieme na predpečený korpus a spolu ešte pečieme cca 60 až 75 minút.
Koláč necháme vychladnúť a potom ho ešte dáme asi na 4 hodiny do chladničky. Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.

Domáca tvarohovo-ovocná zmrzlina

Potrebujeme: 150 g tučného hrudkovitého tvarohu, 150 ml kefíru, 130 g jahôd alebo iného ovocia, 15 g hrozienok, 40-50 ml vody, 2 lyžičky práškového cukru (alebo medu).

Postup: Príprava je mimoriadne jednoduchá. Všetky prísady vložíme do mixéra a dobre rozmixujeme. Krém navrstvíme do uzatvárateľnej plastovej nádoby a dáme do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Počas mrazenia sem-tam premiešame a keď je celkom zamrznutý, môžeme podávať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. Women in business
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  3. Bim Challenge 2019
  4. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  5. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  6. Grilovacia sezóna je zahájená!
  7. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  8. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  9. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  10. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 18 990
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 12 539
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 069
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 613
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 873
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 5 378
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 247
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 662
  9. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 480
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 066

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Frekventovanú Levočskú ulicu v Prešove čakajú výrazné obmedzenia

Hlavnú cestu v lete pre práce na pár dní uzavrú.

Práce na novom mostnom objekte na Levočskej ulici.
Obnova Mariánskeho námestia.
Upratovanie v Lomnickom potoku.
Futbalistom Čane sa pod vedením mladého tréner Mateja Čobíka Ferčíka (najbližšie) na začiatku jarnej časti súťaže darí a proti Strážskemu si zapísali piate víťazstvo v rade.

Tenorista Titusz Tóbisz práve prežíva najlepšie obdobie svojho života

Je šťastným a hrdým otcom, teší sa aj z vysnenej úlohy.

Hlavné správy zo Sme.sk

Hriešnica, prekliata dcéra či bohyňa. Kto bola Morena

Jarný zvyk odráža krvavé pohanské rituály.

Letiaca zapálená figurína Moreny.

Ukrajinci išli do rizika. Do čela krajiny si vybrali novú tvár

Volodymyr Zelenskyj bude novým ukrajinským prezidentom.

Volodymyr Zelenskyj po zverejnení exit pollov.

Pri Poslednej večeri urobil Leonardo da Vinci fatálnu chybu

O omyle, ktorého sa dopustil maliar, sa hovorí málo.

Slovenský hokejista Richard Pánik v drese Arizony Coyotes.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop