Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Diabolská ryba a Jamieho šalát

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Diabolská ryba

Potrebujeme: ryby podľa vlastnej chuti, slaninu, sladkú papriku, pálivú červenú papriku, čili, hladkú múku, rascu, paradajky, zelenú papriku

Postup: Rybu očistíme, vykostíme, nakrájame na kúsky. Osolíme ich a obalíme v zmesi múky, rasce, sladkej a pálivej papriky, pridať môžeme aj čili.

Na ihlu striedavo napichujeme kúsky rýb a zeleninu. Grilujeme z oboch strán až kým je ryba mäkká.

Jamieho šalát

Potrebujeme: zmes zelených listových šalátov, najlepšie sa hodí mladý špenát, rukola a poľníček, čerstvú bazalku, jednu väčšiu broskyňu, mozzarellu, prosciutto, citrónovú šťavu alebo vínny ocot, olivový olej a soľ.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Šalátové listy umyjeme, vysušíme a dáme do misky. Broskyňu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme kúsky mozzarelly, natrhané prosciutto a osolíme, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom a zľahka premiešame. Na záver posypeme bazalkou.

Roláda s čerstvým ovocím

Potrebujeme: Na cesto – 4 vajcia, 4 PL pomarančovej šťavy, 80 g javorového sirupu, 100 g hladkej múky, 1/4 ČL kurkumy, 1 ČL, kypriaceho prášku, kokos olej. Na plnku – 100 ml šľahačkovej smotany, 250 g tvarohu, 3 PL javorového sirupu, 150 g čiernych a červených ríbezlí, 3 PL rozmliaždených marhúľ, 2 PL medu, 1 ČL citrónového oleja.

Postup: Na plnku vymiešame marhule s medom a citrónovým olejom. Osobitne vyšľaháme tvaroh s javorovým sirupom a ručne primiešame vyšľahanú smotanu. Do tvarohovej zmesi ručne vmiešame nepopučené ovocie.

SkryťVypnúť reklamu

Na cesto vyšľaháme do peny žĺtky so šťavou a sirupom, vmiešame kurkumu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie alebo vymastený olejom a vysypaný kokosom a vo vopred vyhriatej rúre pečieme pri 200 stupňoch C 8 – 10 minút. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, papier na pečenie odstránime, pomocou utierky roládu stočíme. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme marhuľovou zmesou, na to dáme tvarohovú plnku a stočíme.

Recepty

Súvisiace témy: recepty, Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok na odľahlom severe
  2. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať
  3. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  4. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia
  5. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  6. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  7. Keď sa z brigády stane kariéra
  8. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  1. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  2. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať
  3. Cédečka sa predávali ako teplé rožky. Prežili, lebo predvídajú.
  4. Po oslavách storočnice sa košický maratón pozerá do budúcnosti
  5. TIPOS pokračuje v spolupráci s Bratislavou
  6. IMPERIAL Gold… viac ako zlato...
  7. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia
  8. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  1. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia 9 294
  2. Keď sa z brigády stane kariéra 4 637
  3. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 4 088
  4. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky 2 326
  5. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 1 526
  6. Cédečka sa predávali ako teplé rožky. Prežili, lebo predvídajú. 1 416
  7. Fanúšikov dostanú na zápas 5 minút pred výkopom 1 412
  8. Firma z Nitry robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok 1 371
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (3. - 9.10.1925)
  2. Tomáš Kuvik: Ilúzia za displejom: Vidíme skutočný život, alebo len kulisy?
  3. Marian Nanias: "Tí zlí Bruselskí úradníci....."
  4. Anton Kaiser: Zlatomoravecký jarmok 2025
  5. Martin Šuraba: Líška a samozrejmosť
  6. Soňa Fröhlichová: Gstaad – švajčiarsky alpský klenot, najväčšie európske podujatie country hudby Country Night
  7. Filip Svetlošák: Nechajte sa zavrieť do truhly alebo poďte hľadať bratislavské neóny
  8. Veronika Pirošík Mešková: O VŠ praktickosti, tvorbe pre deti či adopcii (rozhovor so speváčkou a hudobníčkou Kristínou Bartošovou)
  1. Peter Franek: Zlá správa pre Uhríka s Mazurekom. 17 487
  2. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 16 268
  3. Rado Surovka: Kto zožral Ficovu návnadu ? 14 136
  4. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval. 13 465
  5. Jan Dermek: 26.9. - Sviatok svätého Farizeja 12 017
  6. Monika Albertiová: Konsolidácia? Ľudia nemajú čo žrať, a Kuffa? Ide sa na gardistov hrať! 8 815
  7. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 6 219
  8. Marian Faktor: Pravda o tom, kto zderie pracujúcich a kde naozaj skončia ich zdravotné odvody 6 126
  1. Marian Nanias: "Tí zlí Bruselskí úradníci....."
  2. Dušan Koniar: Za čem númera? vsjo jásno
  3. Roman Kebísek: Povstalec Šulek pred popravou r. 1848 poslal pozdrav sestre – starej mame Štefánika
  4. Dušan Koniar: Kam by chcel, tam ho nepozvú. Kam áno, tam nejde
  5. Věra Tepličková: Tam, kde ide o korytá, budúcnosť je neurčitá
  6. Dušan Koniar: Predčasniatka, kávičkári ako ja (Kávička na malíčka 2025)
  7. Marian Nanias: Dopláca Slovensko na členstvo v EÚ, alebo získava?
  8. Věra Tepličková: Viac šťastia ako rozumu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu