Korzár logo Korzár
Nedeľa, 22. júl, 2018 | Meniny má Magdaléna
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Diabolská ryba a Jamieho šalát

Inšpirujte sa dobrotami našich čitateľov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Diabolská ryba

Potrebujeme: ryby podľa vlastnej chuti, slaninu, sladkú papriku, pálivú červenú papriku, čili, hladkú múku, rascu, paradajky, zelenú papriku

Postup: Rybu očistíme, vykostíme, nakrájame na kúsky. Osolíme ich a obalíme v zmesi múky, rasce, sladkej a pálivej papriky, pridať môžeme aj čili.

Na ihlu striedavo napichujeme kúsky rýb a zeleninu. Grilujeme z oboch strán až kým je ryba mäkká.

Jamieho šalát

Potrebujeme: zmes zelených listových šalátov, najlepšie sa hodí mladý špenát, rukola a poľníček, čerstvú bazalku, jednu väčšiu broskyňu, mozzarellu, prosciutto, citrónovú šťavu alebo vínny ocot, olivový olej a soľ.

Postup: Šalátové listy umyjeme, vysušíme a dáme do misky. Broskyňu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme kúsky mozzarelly, natrhané prosciutto a osolíme, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom a zľahka premiešame. Na záver posypeme bazalkou.

Roláda s čerstvým ovocím

Potrebujeme: Na cesto – 4 vajcia, 4 PL pomarančovej šťavy, 80 g javorového sirupu, 100 g hladkej múky, 1/4 ČL kurkumy, 1 ČL, kypriaceho prášku, kokos olej. Na plnku – 100 ml šľahačkovej smotany, 250 g tvarohu, 3 PL javorového sirupu, 150 g čiernych a červených ríbezlí, 3 PL rozmliaždených marhúľ, 2 PL medu, 1 ČL citrónového oleja.

Postup: Na plnku vymiešame marhule s medom a citrónovým olejom. Osobitne vyšľaháme tvaroh s javorovým sirupom a ručne primiešame vyšľahanú smotanu. Do tvarohovej zmesi ručne vmiešame nepopučené ovocie.

Na cesto vyšľaháme do peny žĺtky so šťavou a sirupom, vmiešame kurkumu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie alebo vymastený olejom a vysypaný kokosom a vo vopred vyhriatej rúre pečieme pri 200 stupňoch C 8 – 10 minút. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, papier na pečenie odstránime, pomocou utierky roládu stočíme. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme marhuľovou zmesou, na to dáme tvarohovú plnku a stočíme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 077
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 298
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 535
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 237
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 757
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 386
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 040
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 514
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 815
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 681

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Zamestnanca knižnice odsúdili za sexuálne zneužívanie klientov

Jeden súd ho poslal za mreže, druhý ho potrestal iba podmienečne.

Vozili Masaryka či Dubčeka. V Košiciach sa predviedli vozňové veterány

Lákal najmä seniorský parný rušeň Zelený Anton.

Mnohé z tatranských kúpeľov sú už minulosťou

Kúpeľný ráz už stratilo Štrbské Pleso, či Tatranská Lomnica.

Žije v nich pár ľudí. Aj najmenšie obce majú svoje krásy

Malebný kraj a nádherná príroda robí z týchto miest rozprávku.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop