Kotleta na tymiane
Potrebujeme: kotlety, grilovacie korenie, sójovú omáčku, maslo, cesnak, tymian.
Postup: Bravčové kotlety naklepeme, osolíme, potrieme rozpusteným maslom a aspoň na dve hodiny naložíme do marinády pripravenej z grilovacieho korenia, sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku a tymianu. Tým nešetríme a pridáme ho naozaj štedro.
Marinované kotlety naložíme na rozpálený grilovací rošt, po niekoľkých minútach ich otočíme a pomaly dopečieme na menšom ohni.
Malinové mafiny
Potrebujeme: Na cesto – 120 g obyčajných maslových keksov, 1 vrecko (60 g) čokoládovej ovsenej kaše v prášku (Dr. Oetker), 80 g masla. Na plnku – 250 g syra Lučina, 250 g syra mascarpone, 2 celé vajcia, 2 vanilkové cukry, kypriaci prášok, maliny.
Postup: Keksy popučíme a zmiešame s ovsenou kašou a roztopeným maslom.
Do každej mafinovej formy vložíme papierový košíček a dáme za kopcovitú lyžicu zmesi, ktorú rovnomerne roztlačíme, napríklad pomocou malého pohárika.
Syry vymiešame s vajcami, cukrom a práškom do pečiva a do každého košíčka z nich dáme lyžicu.
Na záver krém zatlačíme dovnútra pomocou 3-4 malín. Pečieme 25 – 30 minút pri 165 °C.
Melónová limonáda
Potrebujeme: 500 g dužiny z červeného melóna, 200 g drveného ľadu, 300 ml toniku, šťavu z 1 citróna.
Postup: Najskôr je potrebné melón zbaviť všetkých jadierok. Dužinu vložíme do mixéra a pridáme ľadovú drť a citrónovú šťavu. Mixujeme, pokiaľ nevznikne kašovitá konzistencia. Servírujeme vo vysokých pohároch, do ktorých nalejeme 2/3 melónovej zmesi a zvyšok doplníme tonikom. Môžeme ozdobiť čerstvou mätou, citrónom.
PRIDAJTE SA AJ VY
Sú dobroty z vašej kuchyne preslávené?
Máte zaujímavé recepty na slané, sladké, mäsové aj bezmäsité recepty, polievky, prívarky, či chutné nápoje a nemáte problém podeliť sa o ne s ostatnými?
Tak neváhajte a prispejte do nášho a vášho spoločného korzárskeho receptára.
Recepty, rady a tipy do kuchyne nám posielajte na mailovú adresu: recepty@korzar.sk
Varte, pečte a ochutnávajte s nami!
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.