PREŠOV. V stredu v Prešove oficiálne pokrstili Šariš Pub v nákupnom centre Eperia.
Okrem pivného zážitku návštevníkom ponúka aj príjemné moderné prostredie a gastronomický súlad domácej šarišskej, slovenskej a českej kuchyne.
Hudobným hosťom počas krstu bol Marián Čekovský.
Prvý konceptový pub
Pivovar Šariš v minulom roku oslávil 50. výročie od svojho vzniku.
Do nového roka vstupuje s unikátnym konceptom prvej originálnej Šariš Prevádzky – Šariš Pub.
Jeho cieľom je poskytnúť návštevníkovi unikátne prostredie a čo najvhodnejšie podmienky, na dosiahnutie čo najlepšieho zážitku z pitia piva Šariš.
Na prevádzke, v ktorej je na ploche 300 m² pre zákazníkov k dispozícii 168 miest, sa čapuje nepasterizovaný Šariš tankovou technológiou.
Bohatá ponuka piva
Návštevníci sa môžu tešiť na Šariš Zlatú 12, Šariš 10, Tmavý Šariš alebo na aktuálny pivný špeciál z edície Sládkových pokladov - Šariš Rubín.
„Z celej ponuky značky Šariš by sme najviac vyzdvihli Šariš Zlatú 12-tku, ktorú sme špeciálne priniesli v roku 2017 pri príležitosti osláv 50. výročia značky,“ hovorí Ján Čerkala, manažér závodu.
Do novej Zlatej 12-tky šarišskí sladovnícki majstri pridali viac druhov sladov a tiež štipku karamelového sladu. To všetko jej dodáva intenzívnu zlatú farbu a plnú bohatšiu chuť.
Trojité chmelenie dáva Zlatej 12-tke intenzívnu chmeľovú arómu a príjemnú horkosť, ktorá balansuje karamelové tóny.
Konečný dojem tvoria ľudia
O tom, aký bude zážitok z pitia piva, rozhodujú aj externé faktory. Kľúčovým prvkom je prostredie, v ktorom si zákazník má možnosť pivo vychutnať.
Okrem toho sú dôležité podmienky, ktoré panujú v prevádzke - umenie majstrovsky načapovať pivo a servírovať ho zákazníkovi, starostlivosť o výčapné zariadenie na prevádzke a pivná kultúra ako taká.
„Práve to bolo jedným z dôvodov na vytvorenie unikátneho konceptu originálnej Šariš prevádzky – Šariš Pub,“ hovorí Čerkala.
O návštevníkov sa v prípade potreby stará až 10-členný tím kuchárov, pričom väčšina ponúkaných jedál je uspôsobená špeciálne pre tento podnik.
Plánujú ďalšie prevádzky
Celý koncept prevádzky je navrhnutý v modernom duchu, no veľký dôraz bol kladený aj na to, aby na návštevníka pôsobil srdečne a príjemne.
Dizajnové grafiky v priestore komunikujú hrdosť na hodnoty, ktoré sú typické pre ľudí z východu – hrdosť, otvorenosť, dobrosrdečnosť, živelnosť a v neposlednom rade pohostinnosť.
Prvý Šariš Pub vznikol práve v Prešove, domovskom regióne značky, len pár kilometrov od pivovaru.
„Do budúcnosti však plánujeme rozšíriť túto sieť aj do iných miest na východe, aby si čo najviac ľudí mohlo vychutnať Šariš v tej najlepšej možnej kvalite v čo najpríjemnejšom prostredí,“ netají plány Ján Čerkala.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.