Je však toto, čo dostaneme v obchodoch za pár drobných naozaj čokoláda?
Bohužiaľ, vo väčšine prípadov platí, že ak chcete ušetriť a nakúpite vajíčka, zajačiky a barančeky super lacno a výhodne, s čokoládou nemajú nič spoločné. Ide len o takzvané kakaové pochúťky, ktoré sú menej kvalitnou náhradou skutočnej čokolády.
Rozdiel je v chuti, aj v konzistencii – čokoláda sa pekne rozplýva na jazyku, kým kakaová pochúťka sa skôr drobí a nerozpúšťa v ústach tak ako pravá čokoláda.

Prečo je to tak? Čokoláda sa vyrába z drahšej kakaovej hmoty, ktorú v pochúťkach nahrádza spravidla práškové kakao a neobsahujú ani cenné a chutné kakaové maslo. Navyše je v kakaových pochúťkach aj viac cukru a rôzne rastlinné tuky.
V prípade, že preferujete bielu čokoládu a pritom vám záleží na tom, aby kúpači dostali zdravú pochúťku, toto spolu nebude fungovať.
Zamyslite sa, čo má vlastne biela čokoláda spoločné s pravou čokoládou.
Keďže v nej chýbajú kakaové zložky, vďaka ktorým má skutočná čokoláda aj blahodarné účinky na organizmus, bielu pochúťku teda nemožno považovať za skutočnú čokoládu.








Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.