Táto jednoduchá bylinka, ktorá kvitne v jesennom období a najlepšie sa jej darí v suchom a teplom prostredí, pôsobí ako jeden z najlepších prírodných prostriedkov pri bolestiach žalúdka či tráviacich ťažkostiach.
Zároveň bojuje s voľnými radikálmi a chráni telo pred vírusmi a parazitmi.
Palina sa tiež považuje i za neuveriteľne účinného bojovníka s rakovinotvornými bunkami.
V kombinácii s vyšším prísunom železa, ktoré sa v rakovinových bunkách hromadí, dokázala efektívne rozoznať zdravé časti napadnutých tkanív a zneškodniť len tie už napadnuté.
Zároveň sa táto zázračná bylinka používala v minulosti i ako účinná zbraň v boji proti malárii.
Ak teda potrebujete úplne prečistiť telo, vyhnúť sa závažným zdravotným problémom alebo si len na pár dní chcete oddýchnuť od všetkých potravinových prehreškov, ktoré ste si dopriali, vyskúšajte silu čaju z palinových listov.
Ako na to?
Jeho príprava je celkom jednoduchá. Stačí, ak listy z paliny na chvíľku ponoríte do vriacej vody a následne ich nechajte uschnúť.
Neskôr si pripravte päťnásobné množstvo vody, v ktorom usušené listy povarte na miernom ohni asi desať minút.
Nezabudnite ešte pred samotným varením pridať do vody štipku morskej soli. Čaj z paliny je najlepšie piť nalačno v ranných hodinách, až kým sa vaše telo znovu nedá do poriadku.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.