Korzár logo Korzár
Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Filet zo zubáča so zelenou zeleninou a holandskou omáčkou

Recept pre vás.

Filet zo zubáča.Filet zo zubáča. (Zdroj: DoubleTree by Hilton)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Filet zo zubáča so zelenou zeleninou a holandskou omáčkou

Na 5 porcií potrebujeme:

1 kg zubáča

400 g masla

5 vaječných žĺtkov

1 dl bieleho vína

1 brokolicu

200 g fazuľových strukov

200 g hráškových strukov

200 g zelenej špargle

šťavu z citróna

soľ

čierne korenie


Zubáč:

Rybu si umyjeme, osušíme, povyťahujeme kosti a na koži zľahka narežeme tri pásiky, aby sa ryba pri pečení nestáčala a aby sme soľ a korenie dostali aj pod kožu. Filety osolíme, okoreníme a dáme pomaly piecť na rozohriatý olej. Obidve strany pečieme približne tri minúty. Počas pečenia môžeme pridať fenikel, ktorý rybu nádherne prevonia.

Skryť Vypnúť reklamu

Holandská omáčka:

Maslo necháme rozpustiť pri nízkej teplote. Malo by sa rozdeliť na tuk a bielkoviny. Bielkoviny pomaly zhora zbierame. Na konci precedíme a mal by nám ostať čistý tuk z masla.
Biele víno dáme do misky spolu so šťavou z citrónu, štipkou soli a čierneho korenia.
Vyšľaháme metličkou, až kým nevznikne hustá pena. Potom za stáleho šľahania pomaly prilievame maslo. Maslo by nemalo byť horúce, maximálne 45 °C.

Zelená zelenina:

Zeleninu očistíme, vložíme do vriacej vody a jemne sparíme. Následne ju vložíme do studenej vody, aby sme šokovo zastavili varenie. Takto si zelenina zachová svoju pôvodnú farbu.

Na záver si ju prehodíme na masle a môžeme servírovať.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Získaj náskok pred štartom
  2. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  3. Desať dôvodov, prečo študovať na Trnavskej univerzite
  4. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  7. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  8. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  9. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  2. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  3. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  4. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  7. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  10. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 18 286
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 906
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 15 812
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 8 370
  5. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 8 187
  6. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 7 527
  7. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 396
  8. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 7 001
  9. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 581
  10. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 113
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Liberalizmus sa nedá liečiť exorcizmom, predstavuje posledné štádium posadnutnosti.

3. mar
Premiér Igor Matovič a vľavo prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Matovič sa za vtip ospravedlnil.

3 h
Minister obrany Jaroslav Naď.

Rozhovory ZKH s ministrom obrany.

6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop