Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Filet zo zubáča so zelenou zeleninou a holandskou omáčkou

Recept pre vás.

Filet zo zubáča.(Zdroj: DoubleTree by Hilton)

Filet zo zubáča so zelenou zeleninou a holandskou omáčkou

Na 5 porcií potrebujeme:

1 kg zubáča

400 g masla

5 vaječných žĺtkov

1 dl bieleho vína

1 brokolicu

200 g fazuľových strukov

200 g hráškových strukov

200 g zelenej špargle

šťavu z citróna

soľ

čierne korenie


Zubáč:

Rybu si umyjeme, osušíme, povyťahujeme kosti a na koži zľahka narežeme tri pásiky, aby sa ryba pri pečení nestáčala a aby sme soľ a korenie dostali aj pod kožu. Filety osolíme, okoreníme a dáme pomaly piecť na rozohriatý olej. Obidve strany pečieme približne tri minúty. Počas pečenia môžeme pridať fenikel, ktorý rybu nádherne prevonia.

Holandská omáčka:

Maslo necháme rozpustiť pri nízkej teplote. Malo by sa rozdeliť na tuk a bielkoviny. Bielkoviny pomaly zhora zbierame. Na konci precedíme a mal by nám ostať čistý tuk z masla.
Biele víno dáme do misky spolu so šťavou z citrónu, štipkou soli a čierneho korenia.
Vyšľaháme metličkou, až kým nevznikne hustá pena. Potom za stáleho šľahania pomaly prilievame maslo. Maslo by nemalo byť horúce, maximálne 45 °C.

Zelená zelenina:

Zeleninu očistíme, vložíme do vriacej vody a jemne sparíme. Následne ju vložíme do studenej vody, aby sme šokovo zastavili varenie. Takto si zelenina zachová svoju pôvodnú farbu.

Na záver si ju prehodíme na masle a môžeme servírovať.

Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 480
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 881
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 712
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 691
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 796
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 588
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 277
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 276
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 188
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 790

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop