Korzár logo Korzár
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Tatarák z avokáda

Avokádo je čoraz populárnejšie aj v našich končinách.

(Zdroj: archív)

Z avokáda sme si zvykli pripravovať nátierky, guacamole, dezerty i polievky. Skúšali ste však už tatarák?

Potrebujeme: 2 väčšie avokáda, menšiu červenú cibuľu, krájané sušené paradajky, olivy, hrsť čerstvého koriandra, šťavu z polovice citróna, soľ, korenie.

Na opekané bagetky: 2 bagety, olivový olej, hrsť parmezánu, hrsť byliniek, cesnak

Príprava: Avokádo očistite a nakrájajte na kocky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zľahka premiešajte, aby sa z toho nestala kaša. Cibuľu si nakrájajte na malé kocky, nasekajte hrsť byliniek, sušené paradajky i olivy podľa chuti. Prisypte a posoľte a dochuťte čiernym korením. Bagetky šikmo nakrájajte, poukladajte na plech, pokvapkajte olejom a upečte do zlatista. Následne posypte parmezánom a bylinkami.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  1. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  2. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  5. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  6. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  8. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  9. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  10. Budovanie zelenej značky
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 909
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 20 242
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 092
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 583
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 229
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 913
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 492
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 363
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 236
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 6 627
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedlo

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Pribudla stovka obetí, vakcínu dostalo 5 743 ľudí.

48m
Priebežné výsledky plošného testovania.

K horším sa ešte môže prehupnúť Prešov a Spišská Nová ves.

40m
Šačianska nemocnica.

Kedy mali vakcínu dostať, už nevysvetlili.

11 h
Očkovacie centrum v košickej nemocnici.

Nemocnica: Nemôžeme ovplyvniť, kedy ľudia prídu.

11 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto.

Na Slovensku sa skončilo celoplošné testovanie.

5 h

Druhé plošné testovanie za sto miliónov dosiahlo toto.

Certifikát z celoplošného skríningového testovania na ochorenie COVID-19 prebiehajúceho od 18. - 26. januára 2021.

Od dnes platia prísnejšie pravidlá.

15 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop