Z avokáda sme si zvykli pripravovať nátierky, guacamole, dezerty i polievky. Skúšali ste však už tatarák?
Potrebujeme: 2 väčšie avokáda, menšiu červenú cibuľu, krájané sušené paradajky, olivy, hrsť čerstvého koriandra, šťavu z polovice citróna, soľ, korenie.
Na opekané bagetky: 2 bagety, olivový olej, hrsť parmezánu, hrsť byliniek, cesnak
Príprava: Avokádo očistite a nakrájajte na kocky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zľahka premiešajte, aby sa z toho nestala kaša. Cibuľu si nakrájajte na malé kocky, nasekajte hrsť byliniek, sušené paradajky i olivy podľa chuti. Prisypte a posoľte a dochuťte čiernym korením. Bagetky šikmo nakrájajte, poukladajte na plech, pokvapkajte olejom a upečte do zlatista. Následne posypte parmezánom a bylinkami.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.