Korzár logo Korzár
Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín
Nájdete nás na webe

Recept: Pečené husacie prsia a marmeláda z červenej kapusty

Varí Róbert Ragan, šéfkuchár DoubleTree by Hilton Košice.

Pečené husacie prsia a marmeláda z červenej kapusty.(Zdroj: HILTON)

Počet porcií: cca osem

Doba prípravy: približne 3 hodiny

Potrebujeme:

· Husacie prsia - cca 1,2 kg
· Červenú kapustu - 1,5kg
· Bravčovú alebo kačaciu masť - cca 200g
· Jablká - 300g
· Vínny alebo balzamikový ocot - 0,04 l
· Soľ
· Čerstvo drvené čierne korenie
· Klinčeky
· Cukor - 1 polievkovú lyžicu
· Rascu celú - asi pol kávovej lyžičky (neskôr podrvíme v mažiari)
· Tymián - pol zväzku čerstvého
· Bobkový list

Príprava:

Celú prípravu začneme tým, že kožu na mäse ostrým nožom narežeme priečne tak, aby sa pri pečení odtopila masť. Okoreníme a s bylinkami necháme chvíľu ležať.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na rozohriatu panvicu dáme kúsok masla či olivový olej a nasolené prsia krátko opečieme zo strany bez kože. Potom ich uložíme do nádoby na pečenie, zalejeme vytopenou masťou, ak sa dá tak, aby bolo mäso zaliate aspoň z dvoch tretín a vložíme do rúry. Pečieme pomaly pri teplote 120 °C do krehka približne tri hodiny.

Na rozohriatu masť dáme postupne cesnak, cibuľu, jablká, soľ, čierne korenie, klinčeky, podrvenú rascu, bobkový list, cukor a restujeme do zlato hneda. Následne pridáme kapustu krájanú na rezance, krátko orestujeme, dobre osolíme, pridáme vínny ocot či ocot balzamikový, cukor alebo karamel a dusíme do mäkka.

Na koniec rozmixujeme ponorným mixérom marmeládu, ktorú môžeme ešte zvýrazniť brusnicovou zaváraninou či výpekom. Po dopečení mäso nakrájané podávame s kapustou a hodiacou sa ťažšou prílohou, napríklad opečenou zemiakovou knedľou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár
  2. DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  4. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  5. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  6. Najužitočnejšia appka
  7. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  8. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  9. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  10. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 22 420
  2. Najužitočnejšia appka 15 510
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 13 429
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 613
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 8 288
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 925
  7. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 6 636
  8. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 5 658
  9. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 517
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop