Tekvice hokkaido nájdeme momentálne na každom kroku. Okrem slaných jedál ich môžete využiť aj pri príprave koláčov. Jednou z možností sú aj tieto jesenné muffiny.
Potrebujeme: 300 g tekvice hokkaido, 180 g špaldovej polohrubej múky, 80 g špaldovej celozrnnej polohrubej múky, 100 g trstinového cukru, 3 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek, jeden prášok do pečiva, kôra z polovice citróna, jeden plátok zázvoru, 6 lyžíc acidofilného mlieka, 2 vajcia, 2 dcl oleja. Na posypanie si pripravíme 6 lyžíc ovsených vločiek, 1 lyžicu trstinového cukru a 1 lyžicu kokosového oleja
Tekvicu na jemno nastrúhame, všetky sypké suroviny si dáme do misky spolu premiešame. Kefír, vajcia a olej spolu vyšľaháme a nalejeme do misy so sypkými surovinami, pridáme tekvicu a spolu všetko vymiešame. Suroviny na posýpku si spolu premiešame, aby sa vločky obalili cukrom a olejom. Cesto kladieme do muffinových košíčkov ( cca 15 ks ) a posypeme vločkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 min.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.