Korzár logo Korzár
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe
RECEPT

Jablkový závin s vanilkovou omáčkou

Svoj recept ponúka Róbet Ragan, šéfkuchár v hoteli DoubleTree by Hilton Košice.

Jablkový závin s vanilkovou omáčkou.(Zdroj: HILTON)

Milí čitatelia, tento týždeň vám prinášame ďalší z chutných receptov najlepšieho hotela v Košickom kraji.

V DoubleTree by Hilton Košice vám ho radi ponúkneme počas konferencií, seminárov, ale aj na rodinných oslavách a svadbách.

Článok pokračuje pod video reklamou

Jablkový závin s vanilkovou omáčkou

Pre približne 10 osôb

Závin

350 g lístkového cesta

0,6 kg jabĺk

40 g lieskových orechov

70 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

50 g hrozienok

1 vajce

hladkú múku na vyvaľkanie

mletú škoricu

Omáčka

0,2 l mlieka

0,4 smotany

150 g kryštálového cukru

12 žĺtkov

vanilkový struk

Postup: Umyté jablká ošúpeme a postrúhame. Zmiešame s pomletými lieskovými orieškami, kryštálovým cukrom, sušenými hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou.

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik približne 40 x 25 cm. Na stred cesta naplníme premiešanú jablkovú zmes. Jednu stranu cesta prekryjeme a potrieme rozšľahaným vajcom. Prekryjeme druhú stranu a uzatvoríme konce. Povrch natrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 °C 40 min. Upečený nakrájame na vhodné porcie.

Na omáčku zmiešame všetky suroviny a varíme vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania do zhustnutia. Servírujeme podľa vkusu na vhodnom tanieri alebo mise.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  2. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 240
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 639
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 407
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 546
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 979
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 388
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 913
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 2 992
  10. Najužitočnejšia appka 2 833

Neprehliadnite tiež

Skládkovanie zrejme zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vietnamské bistrá u nás nie sú vietnamské

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop