Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Recept: Hovädzie varené s kôprovou omáčkou

Varí Marcel Tabačko – šéfkuchár reštaurácie Olive Tree.

(Zdroj: HILTON)

Marcel Tabačko – šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Študoval na Hotelovej akadémii v Košiciach.

Svoje kuchárske zručnosti a skúsenosti začal zbierať v Prahe v reštaurácii Flambée, kde pripravoval jedlá pre mnohé známe a svetové osobnosti.

Neskôr sa jeho kroky uberali do Anglicka a následne aj do Írska kde pôsobil v luxusných 4* hoteloch ako Trim Castle hotel, či Castelnock hotel.

Hovädzie varené s kôprovou omáčkou

Dnes vám prinášame tradičný recept ako inšpiráciu na jednoduchý a chutný obed.

Na 5 porcií potrebujeme:

Falošná hovädzia sviečková 750 g
Olej 200 ml
Hladká múka 50 g
Mlieko 450 ml
Smotana na varenie 75 ml
Ocot 15 ml
Cukor 25 g
Kôpor 35 g
Soľ, čierne korenie

Hovädzie mäso si očistíme od blán, umyjeme a osušíme. Sprudka opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Do hrnca vložíme opečené mäso, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka.

Zatiaľ čo sa mäso varí, môžeme prejsť na prípravu omáčky.

Na masle si opražíme múku na svetlú zápražku. Zápražku zalejeme mliekom, dobre rozšľaháme a za občasného miešania necháme prevrieť. Pridáme soľ, prevarený ocot a zjemníme smotanou. Omáčku precedíme, aby bola pekne hladká. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno nasekaný kôpor a môžeme servírovať.

Podávame s vareným zemiakom alebo knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť.

Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 654
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 798
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 765
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 640
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 864
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 753
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 312
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 265
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 198
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 816

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop