Korzár logo Korzár

Recept: Králičie stehno na hubách so špenátovými haluškami

Varí Marcel Tabačko - šéfkuchár reštaurácie Olive Tree.

Králičie stehno na hubách so špenátovými haluškami.Králičie stehno na hubách so špenátovými haluškami. (Zdroj: DoubleTree by Hilton)

Marcel Tabačko - šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Študoval na Hotelovej akadémii v Košiciach.

Svoje kuchárske zručnosti a skúsenosti začal zbierať v Prahe v reštaurácii Flambée, kde pripravoval jedlá pre mnohé známe a svetové osobnosti.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neskôr sa jeho kroky uberali do Anglicka a následne aj do Írska, kde pôsobil v luxusných 4* hoteloch ako Trim Castle hotel či Castelnock hotel.

Králičie stehno na hubách so špenátovými haluškami

Na 5 porcií potrebujeme: Králičie stehno 5 ks, (cca 2 kg), slanina 100 g, cibuľa 100 g, cesnak 20 g, olej 2 dl, sušené huby 20 g, múka polohrubá 400 g, mlieko 0,7 l, maslo 50 g, vajcia 3 ks, čerstvý špenát 100 g, soľ a čierne korenie na dochutenie.

SkryťVypnúť reklamu

Králičie stehná očistíme od blán a umyjeme. Na oleji si zľahka opečieme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a hneď zalejeme vodou prípadne vývarom. Následne do pripraveného základu vložíme stehná a necháme ich dusiť pod pokrievkou.

Počas toho, ako sa nám stehná dusia, si pripravíme halušky. V mlieku rozmixujeme čerstvý špenát, pridáme rozpustené maslo, vajcia a múku. Všetko dobre rozmiešame a vypracujeme polotuhé cesto. Do hrnca s vriacou vodou si nasádzame halušky. Keď vyplávajú, znamená, že sú hotové. Ešte chvíľku ich povaríme a môžeme scediť.
Vrátime sa naspäť k stehnám. Po hodine dusenia pridáme sušené huby a pokračujeme v dusení, pokiaľ nie sú stehná mäkké. Následne môžeme hneď servírovať.

SkryťVypnúť reklamu

 

Autor: Marcel Tabačko

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 927
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 025
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 4 784
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 922
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 3 638
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 582
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 574
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 334
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu