Korzár logo Korzár

Recept: Hruškovo–jablkový dezert

Originálny recept môžete ochutnať v rámci nového jedálneho lístka v Reštaurácii Olive Tree.

Hruškovo-jablkový dezert.Hruškovo-jablkový dezert. (Zdroj: HILTON)

Carolina Garcia, pôvodom z Mexika, získala jedinečné pracovné skúsenosti v hotelovom rezorte na Miami,  pripravovala dobroty slávnym osobnostiam a kráľovským rodinám v Dubaji a v súčasnosti pôsobí v košickom DoubleTree by Hilton ako Pastry Chef. Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept úžasného dezertu, ktorý majú možnosť ochutnať naši hostia v rámci nového jedálneho lístka v Reštaurácii Olive Tree.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hruškovo–jablkový dezert

Ingrediencie: 2 hrušky nakrájané na malé kocky, 2 jablká nakrájané na malé kocky, 24 g kryštálového cukru, 15 g múky, 3 g škoricového prášku, 2 g mletého kardamonu, 1/2 čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku, 30 ml jablkového džúsu. Podľa chuti vanilková zmrzlina. Sezónne ovocie. 6 misiek.

SkryťVypnúť reklamu

Na mrveničku: 2 šálky múky, 2 šálky hnedého cukru, 1 šálka ovsených vločiek, 2 vajcia, 10 g prášku do pečiva, 4 g soli, 150 g masla izbovej teploty.

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pokrájané jablká a hrušky zmiešame dokopy a pridáme cukor, múku, škoricu, kardamon a muškátový oriešok. Vytvorenú zmes rozdelíme rovnomerne na 6 častí a naplníme každú misku do polovice objemu. Navrch zmesi nalejeme trochu jablkového džúsu.

Mrvenička: V malej miske rukou vymiesime múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, maslo izbovej teploty, soľ a cukor. Mrveničku rozdelíme na 6 častí a dáme navrch dezertu. Dezert dokopy s mrveničkou dáme zapiecť na 12 až 15 minút, kým sa mrvenička nesfarbí do zlatej farby. Dezert necháme na chvíľku vychladnúť, pridáme navrch vanilkovú zmrzlinu, sezónne ovocie a podávame teplé.

SkryťVypnúť reklamu

Želáme vám dobrú chuť!

Autor: Carolina Garcia

Recepty

Jarabina je prispôsobivá, žije až sto rokov.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Čo si uvariť na štedrý večer? Pozrite si naše tipy na jedno predjedlo, polievku, hlavný chod, koláčiky a nápoj.

Pripravte si štedrú večeru podľa receptov na polievku, hlavný chod a koláčiky.


redakcia SME ženy 5
Hloh obyčajný

Boľavé srdce tíši hloh.


Eva Ivanišová a 1 ďalší
Súvisiace témy: recepty

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  2. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  3. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  4. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  5. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina
  6. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu
  7. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť
  8. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  1. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  2. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  3. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  4. Neuhádol ani jedno číslo a predsa vyhral 100 000 eur
  5. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina
  6. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu
  7. Pranie a sušenie, ktoré ladí s vaším domovom
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť
  1. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 10 169
  2. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 9 998
  3. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina 6 053
  4. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 3 507
  5. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne 3 423
  6. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta 2 835
  7. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt 2 287
  8. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu 2 064
  1. Igor Vojtek: Budúcnosť umelej inteligencie a humanoidov: Nová trieda pracujúcich?
  2. Ján Valchár: Quo vadis ruský automotive?
  3. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  4. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  5. Janka Bittó Cigániková: Realita slovenského zdravotníctva: Zaplať, aby si sa mohol starať o pacientov!
  6. Vladimír Bilohuščin: Pozmeňovacie tornádo v zákone o vysokom školstve
  7. Dalibor Eštočák: Strácame hodnoty? Pečivo, práca a úcta v čase "sociálnej demokracie"
  8. Jana Reková: Rifle ma zradili
  1. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 33 891
  2. Ivan Čáni: „Matovič, Lipšic a Naď už dávno mali sedieť v base.“ 17 705
  3. Jozef Černek: André Rieu – muž, umelec, megaloman, otec. Kráľ gýču. Alebo človek, ktorý spravil vážnu hudbu zábavnou. 13 329
  4. Elena Antalová: Do Šaštína kolenačky, ale pohár vody Mikloškovi..? 8 259
  5. Jozef Maťaše: Toto si Martin Benka nezaslúži! 7 229
  6. Martin Fronk: Slovenský "Mordor": Podzemný labyrint plný vína, bosoriek a atómových krytov, o ktorom vedel len málokto 5 819
  7. Ján Valchár: Niet dňa bez rafinérie (alebo Pray for Hatatitla!) 5 797
  8. Miroslav Daniš: Dymová clona Oskar Rósza 4 802
  1. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  2. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  3. Radko Mačuha: "Najväčšia hrozba pre EU nieje Rusko".
  4. Post Bellum SK: Samizdat – symbol vzdoru v čase neslobody
  5. Marcel Rebro: Keď vojna vezme manžela a otca, hory pomáhajú nájsť nádej
  6. Anna Brawne: Pán Pellegrini, že vám tá nenávisť voči LGBTI+ Ľuďom nevadila, keď ste podpisovali tú Ústavu..
  7. Věra Tepličková: Šťastný Deň starých rodičov
  8. Radko Mačuha: Ako som prestal byť rusofilom.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu