Korzár logo Korzár
Streda, 21. november, 2018 | Meniny má Elvíra
Nájdete nás na webe

Recept: Hruškovo–jablkový dezert

Originálny recept môžete ochutnať v rámci nového jedálneho lístka v Reštaurácii Olive Tree.

Hruškovo-jablkový dezert.(Zdroj: HILTON)

Carolina Garcia, pôvodom z Mexika, získala jedinečné pracovné skúsenosti v hotelovom rezorte na Miami,  pripravovala dobroty slávnym osobnostiam a kráľovským rodinám v Dubaji a v súčasnosti pôsobí v košickom DoubleTree by Hilton ako Pastry Chef. Milí čitatelia, prinášame vám originálny recept úžasného dezertu, ktorý majú možnosť ochutnať naši hostia v rámci nového jedálneho lístka v Reštaurácii Olive Tree.

Hruškovo–jablkový dezert

Ingrediencie: 2 hrušky nakrájané na malé kocky, 2 jablká nakrájané na malé kocky, 24 g kryštálového cukru, 15 g múky, 3 g škoricového prášku, 2 g mletého kardamonu, 1/2 čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku, 30 ml jablkového džúsu. Podľa chuti vanilková zmrzlina. Sezónne ovocie. 6 misiek.

Na mrveničku: 2 šálky múky, 2 šálky hnedého cukru, 1 šálka ovsených vločiek, 2 vajcia, 10 g prášku do pečiva, 4 g soli, 150 g masla izbovej teploty.

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pokrájané jablká a hrušky zmiešame dokopy a pridáme cukor, múku, škoricu, kardamon a muškátový oriešok. Vytvorenú zmes rozdelíme rovnomerne na 6 častí a naplníme každú misku do polovice objemu. Navrch zmesi nalejeme trochu jablkového džúsu.

Mrvenička: V malej miske rukou vymiesime múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, maslo izbovej teploty, soľ a cukor. Mrveničku rozdelíme na 6 častí a dáme navrch dezertu. Dezert dokopy s mrveničkou dáme zapiecť na 12 až 15 minút, kým sa mrvenička nesfarbí do zlatej farby. Dezert necháme na chvíľku vychladnúť, pridáme navrch vanilkovú zmrzlinu, sezónne ovocie a podávame teplé.

Želáme vám dobrú chuť!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  5. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  6. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  7. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  10. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  1. Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku
  2. Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú
  3. Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?
  4. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  5. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  6. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  7. Vyberáme správny názov firmy
  8. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  9. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  10. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  1. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť? 21 754
  2. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 287
  3. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 16 667
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 11 942
  5. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 10 681
  6. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 8 031
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 663
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 289
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 763
  10. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka! 3 564

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop