Korzár logo Korzár

Recept: Pečený morský pstruh so šošovicovým šalátom a pažítkovou majonézou

Pripravte si niečo dobré pod zub.

Pečený morský pstruh so šošovicovým šalátom a pažítkovou majonézou.Pečený morský pstruh so šošovicovým šalátom a pažítkovou majonézou. (Zdroj: HILTON)

Marcel Tabačko - šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Študoval na Hotelovej akadémii v Košiciach. Svoje kuchárske zručnosti a skúsenosti začal zbierať v Prahe v reštaurácii Flambée, kde pripravoval jedlá pre mnohé známe a svetové osobnosti. Neskôr sa jeho kroky uberali do Anglicka a následne aj do Írska, kde pôsobil v luxusných 4* hoteloch ako Trim Castle hotel či Castelnock hotel.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečený morský pstruh so šošovicovým šalátom a pažítkovou majonézou

Suroviny: 600 g morského pstruha, 150 ml olivového oleja, 200 g mladých zemiakov, 100 g mrkvy, 25 g pažítky, 5 vajec, 10 g horčice. Maslo. Limetka. Soľ. Mleté čierne korenie. Tymian. Rozmarín.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Príprava pstruha: Filet morského pstruha očistíme a nakrájame na jednotlivé porcie. Porcie osolíme, okoreníme a na rozohriatom masle opečieme. Pstruha najprv opečieme na koži, potom ho obrátime a pozvoľna dopečieme.

Príprava šošovicového šalátu: Šošovicu uvaríme do polomäkka a zmiešame s tymianom, rozmarínom, soľou a mletým čiernym korením. Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky, uvaríme a zmiešame so šošovicou. Dochutíme soľou a limetkovou šťavou. Hotový šalát necháme vychladnúť a podávame za studena.

Príprava majonézy: Do misky dáme celé vajcia, trošku soli, horčicu a rozšlaháme. Pomaličky pridáme olej a vymixujeme hustú majonézu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku.

V rámci nášho obedného menu v reštaurácii Olive Tree môžete ochutnať aj takého dobroty.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť.

 

Autor: Marcel Tabačko

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  2. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  3. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  4. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  5. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  6. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina
  7. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť
  1. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  2. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  3. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  4. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  5. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  6. Neuhádol ani jedno číslo a predsa vyhral 100 000 eur
  7. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina
  8. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu
  1. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 10 256
  2. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 9 215
  3. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina 8 140
  4. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne 3 697
  5. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu 3 412
  6. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym 2 925
  7. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 2 495
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť 1 799
  1. Ján Valchár: Súboj mentálnych atlétov alebo Nobelovu cenu za novú vojnu
  2. Radko Mačuha: Ficove vlastenectvo je, ako riedené mlieko.
  3. Anton Lisinovič: Čítanie z knižnice: Chlapci od Bobrej rieky
  4. Jozef Javurek: Tri telesá
  5. Viktor Pamula: Prežili sme holokaust
  6. Jozef Kurty: Buď ako my, inak nemáš práva
  7. Adriana Boysová: Kde bolo, tam bolo
  8. Ľuboš Vodička: Slovenský Tádž Mahal, mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí
  1. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 34 141
  2. Ivan Čáni: „Matovič, Lipšic a Naď už dávno mali sedieť v base.“ 18 981
  3. Jozef Černek: André Rieu – muž, umelec, megaloman, otec. Kráľ gýču. Alebo človek, ktorý spravil vážnu hudbu zábavnou. 14 150
  4. Martin Fronk: Slovenský "Mordor": Podzemný labyrint plný vína, bosoriek a atómových krytov, o ktorom vedel len málokto 10 433
  5. Jozef Maťaše: Toto si Martin Benka nezaslúži! 7 885
  6. Ján Valchár: Niet dňa bez rafinérie (alebo Pray for Hatatitla!) 6 141
  7. Rado Surovka: Rómska otázka ? Huliak to vyrieši. 5 692
  8. Miroslav Daniš: Dymová clona Oskar Rósza 4 954
  1. Radko Mačuha: Ficove vlastenectvo je, ako riedené mlieko.
  2. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  3. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  4. Radko Mačuha: "Najväčšia hrozba pre EU nieje Rusko".
  5. Post Bellum SK: Samizdat – symbol vzdoru v čase neslobody
  6. Marcel Rebro: Keď vojna vezme manžela a otca, hory pomáhajú nájsť nádej
  7. Anna Brawne: Pán Pellegrini, že vám tá nenávisť voči LGBTI+ Ľuďom nevadila, keď ste podpisovali tú Ústavu..
  8. Věra Tepličková: Šťastný Deň starých rodičov
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu