Korzár logo Korzár

Recept

Teriyaki losos podávaný na sklenených rezancoch

(Zdroj: HILTON)

Marcel Tabačko - šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Študoval na Hotelovej akadémii v Košiciach. Svoje kuchárske zručnosti a skúsenosti začal zbierať v Prahe v reštaurácii Flambée, kde pripravoval jedlá pre mnohé známe a svetové osobnosti. Neskôr sa jeho kroky uberali do Anglicka a následne aj do Írska, kde som pôsobil v luxusných 4* hoteloch ako Trim Castle hotel či Castelnock hotel.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teriyaki losos podávaný na sklenených rezancoch

Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu:

Losos                                        200 g                    
Teriaky omáčka                      50 ml                    
Sklenené rezance                     80 g                    
Paprika mix                                50 g                    
Sezamové semiačka                   5 g                    
Olej                                           50 ml                    
Červená cibuľa                          50 g                    

SkryťVypnúť reklamu

Lososa si namarinujeme deň dopredu a to tak, že si rozmiešame polovicu oleja s teriyaki omáčkou. Do pripravenej marinády vložíme lososa a necháme ho cez noc odležať v chladničke.

V deň prípravy lososa vyberieme z marinády, položíme na plech a dáme piecť na 180 °C 12 až 15 min. Počas toho, ako sa nám losos pečie, si na malé kocky nakrájame červenú cibuľu a papriku.

Cibuľku osmažíme na oleji a postupne pridávame na kocky nakrájanú papriku a sezamové semiačka. Medzitým si v horúcej vode sparíme rezance, ktoré pridáme do pripravenej zmesi. Následne celú zmes krátko opražíme a necháme spojiť chute.

Pri servírovaní položíme na tanier ako prvé sklenené rezance a na ne uložíme upečený filet z lososa. Dozdobíme skaramelizovanou limetkou a čerstvým koriandrom.

SkryťVypnúť reklamu

Toto ľahké jedlo môžete ochutnať v novej ponuke z Lobby menu.
 

Autor: Marcel Tabačko

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 919
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 011
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 5 412
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 893
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 2 857
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 742
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 445
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu