Korzár logo Korzár

Green lime mojito

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton.

Green lime mojito.Green lime mojito. (Zdroj: archív)

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton ako Pastry Chef. Pochádza z Mexico City, kde študovala za patissierku.

Pracovala v jednej z najlepších mexických reštaurácií, ktorú navštívilo mnoho známych osobností, medzi nimi aj mexický prezident, americký prezident Georg W. Bush alebo španielska vojvodkyňa Letizia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Svoju kariéru rozvíjala v najluxusnejšom hoteli  Burj Al Arab, kde medzi hostí patrili Will Smith, Justin Bieber či Roger Federer.

Recept, ktorý vám dnes prinášame, môžete ochutnať v kaviarni hotela DoubleTree by Hilton.

SkryťVypnúť reklamu

Green lime mojito

(recept na 4 poháre)

Zelený limetkový krém

1   vajíčko

50 g cukru

2   g limetkového korenia/ kôry

25 ml limetkového džúsu

80 g masla


Pripravujte 1 deň vopred.

Na začiatok do hrnca k vajíčku primiešame cukor, limetkové korenie/kôru, limetkový džús a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 85 stupňov. Následne hrniec vezmeme z ohňa a počkáme, kým sa zmes neochladí na 40 stupňov.

Postupne začneme pridávať kocky masla za miešania ručným mixérom, kým nám nevznikne krém. Prikryjeme vrchnákom, prípadne fóliou a necháme cez noc odpočívať.   

Ananásovo-mätový kompót

300 g čerstvého ananásu

6 mätových listov


Čerstvý ananás nakrájaný na kocky zmiešame s mätovými lístkami a ukladáme do pohárov na vrch limetkového krému. Nakoniec prikryjeme vrstvou pistáciových sušienok a podľa chuti aj šľahačkou.

SkryťVypnúť reklamu

Pistáciová sušienka

55 g práškového cukru  

25 g pistáciovej múky

30 g mandľovej múky

80 g bielkov

20 g kryštálového cukru

40 g masla


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V miske k preosiatej pistáciovej múke pridáme taktiež preosiaty práškový cukor, premiešame a následne pridávame mandľovú múku a 40 g bielkov.
 
Zvyšné bielky šľaháme s kryštálovým cukrom, kým nám nevznikne hladká pena.
Následne zmiešame vaječné bielky so sypkými ingredienciami, t. j. so zmesou pripravenou v miske, a primiešame aj roztopené maslo.

Pečieme na plechu pri teplote 180 stupňov počas 15 minút. Servírujeme  nakrájané na kocky.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Kam smerujú peniaze bohatých?
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 925
  2. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 019
  3. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 4 998
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 913
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 3 373
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 622
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 579
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 372
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu