Korzár logo Korzár
Pondelok, 24. september, 2018 | Meniny má Ľuboš, Ľubor
Nájdete nás na webe

Green lime mojito

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton.

Green lime mojito.(Zdroj: archív)

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton ako Pastry Chef. Pochádza z Mexico City, kde študovala za patissierku.

Pracovala v jednej z najlepších mexických reštaurácií, ktorú navštívilo mnoho známych osobností, medzi nimi aj mexický prezident, americký prezident Georg W. Bush alebo španielska vojvodkyňa Letizia.

Svoju kariéru rozvíjala v najluxusnejšom hoteli  Burj Al Arab, kde medzi hostí patrili Will Smith, Justin Bieber či Roger Federer.

Recept, ktorý vám dnes prinášame, môžete ochutnať v kaviarni hotela DoubleTree by Hilton.

Článok pokračuje pod video reklamou

Green lime mojito

(recept na 4 poháre)

Zelený limetkový krém

1   vajíčko

50 g cukru

2   g limetkového korenia/ kôry

25 ml limetkového džúsu

80 g masla


Pripravujte 1 deň vopred.

Na začiatok do hrnca k vajíčku primiešame cukor, limetkové korenie/kôru, limetkový džús a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 85 stupňov. Následne hrniec vezmeme z ohňa a počkáme, kým sa zmes neochladí na 40 stupňov.

Postupne začneme pridávať kocky masla za miešania ručným mixérom, kým nám nevznikne krém. Prikryjeme vrchnákom, prípadne fóliou a necháme cez noc odpočívať.   

Ananásovo-mätový kompót

300 g čerstvého ananásu

6 mätových listov


Čerstvý ananás nakrájaný na kocky zmiešame s mätovými lístkami a ukladáme do pohárov na vrch limetkového krému. Nakoniec prikryjeme vrstvou pistáciových sušienok a podľa chuti aj šľahačkou.

Pistáciová sušienka

55 g práškového cukru  

25 g pistáciovej múky

30 g mandľovej múky

80 g bielkov

20 g kryštálového cukru

40 g masla


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V miske k preosiatej pistáciovej múke pridáme taktiež preosiaty práškový cukor, premiešame a následne pridávame mandľovú múku a 40 g bielkov.
 
Zvyšné bielky šľaháme s kryštálovým cukrom, kým nám nevznikne hladká pena.
Následne zmiešame vaječné bielky so sypkými ingredienciami, t. j. so zmesou pripravenou v miske, a primiešame aj roztopené maslo.

Pečieme na plechu pri teplote 180 stupňov počas 15 minút. Servírujeme  nakrájané na kocky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  4. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  5. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  6. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  10. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  1. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  2. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  3. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  4. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  5. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  6. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  7. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  8. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  9. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  10. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 831
  2. Najužitočnejšia appka 17 758
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 12 754
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 639
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 7 445
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 409
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 149
  8. V O2 to s dátami poriadne prehnali 4 529
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 151
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 3 869

Neprehliadnite tiež

Komentár Petra Schutza

Moment občana Bugára

Kedysi dávno sa Bugár zdôveril s pocitom, že Slovensko nie je ešte dosť zrelé, aby zvolilo Maďara prezidentom.

Tipy na dnes - utorok 25. septembra

Naše tipy na zaujímavé kultúrne podujatia a spoločenské akcie.

Obžalovaný profesor z Kanady je už na slobode

Čelí obvineniam z viacerých zločinov, obeťami mali byť maloleté osoby.

V škôlke videli muža so zbraňou. Nahlásili to až po niekoľkých hodinách

Riaditeľka tvrdí, že z toho nechce robiť kovbojku. Rodičia sú vydesení.

Orkán zastavil vo Vysokých Tatrách železničnú dopravu

Na trať spadol strom. Už ho odstránili.

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Fico má pravdu. Nezápasí so Sulíkom, ale s Kiskom

Robiť dramaturgiu relácie na želanie politika, je zlým signálom.

ŽENA

Máte veľa bratrancov? Prečo ste posledná veľká generácia

Veľkosť rodiny je slobodné rozhodnutie, ktoré diktuje ekonomika.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop