Korzár logo Korzár
Utorok, 17. júl, 2018 | Meniny má Bohuslav
Nájdete nás na webe

Green lime mojito

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton.

Green lime mojito.(Zdroj: archív)

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton ako Pastry Chef. Pochádza z Mexico City, kde študovala za patissierku.

Pracovala v jednej z najlepších mexických reštaurácií, ktorú navštívilo mnoho známych osobností, medzi nimi aj mexický prezident, americký prezident Georg W. Bush alebo španielska vojvodkyňa Letizia.

Svoju kariéru rozvíjala v najluxusnejšom hoteli  Burj Al Arab, kde medzi hostí patrili Will Smith, Justin Bieber či Roger Federer.

Recept, ktorý vám dnes prinášame, môžete ochutnať v kaviarni hotela DoubleTree by Hilton.

Článok pokračuje pod video reklamou

Green lime mojito

(recept na 4 poháre)

Zelený limetkový krém

1   vajíčko

50 g cukru

2   g limetkového korenia/ kôry

25 ml limetkového džúsu

80 g masla


Pripravujte 1 deň vopred.

Na začiatok do hrnca k vajíčku primiešame cukor, limetkové korenie/kôru, limetkový džús a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 85 stupňov. Následne hrniec vezmeme z ohňa a počkáme, kým sa zmes neochladí na 40 stupňov.

Postupne začneme pridávať kocky masla za miešania ručným mixérom, kým nám nevznikne krém. Prikryjeme vrchnákom, prípadne fóliou a necháme cez noc odpočívať.   

Ananásovo-mätový kompót

300 g čerstvého ananásu

6 mätových listov


Čerstvý ananás nakrájaný na kocky zmiešame s mätovými lístkami a ukladáme do pohárov na vrch limetkového krému. Nakoniec prikryjeme vrstvou pistáciových sušienok a podľa chuti aj šľahačkou.

Pistáciová sušienka

55 g práškového cukru  

25 g pistáciovej múky

30 g mandľovej múky

80 g bielkov

20 g kryštálového cukru

40 g masla


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V miske k preosiatej pistáciovej múke pridáme taktiež preosiaty práškový cukor, premiešame a následne pridávame mandľovú múku a 40 g bielkov.
 
Zvyšné bielky šľaháme s kryštálovým cukrom, kým nám nevznikne hladká pena.
Následne zmiešame vaječné bielky so sypkými ingredienciami, t. j. so zmesou pripravenou v miske, a primiešame aj roztopené maslo.

Pečieme na plechu pri teplote 180 stupňov počas 15 minút. Servírujeme  nakrájané na kocky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina z McDonald’s má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Pre
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina z McDonald’s má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Pre
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 14 990
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 660
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 495
  4. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 8 003
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 985
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 529
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 744
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 185
  9. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 2 901
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 692

Neprehliadnite tiež

V areáli Bane Bankov sa hromadí nelegálny odpad, rieši to kriminálka

Priestor láka dobrodruhov a adrenalínových nadšencov.

Delňa má vodu v poriadku. Vstup je zatiaľ zdarma

Kúpanie je na vlastnú zodpovednosť.

Na Brekovskom hrade jedli vidličkou skôr ako Francúzi

Po nezaschnutej dlažbe hradnej kaplnky v Jasenove prebehol rys.

Michalovskí futbalisti v novej sezóne poškuľujú po prvej šestke

Úvodný zápas proti Žiline môžu zmariť osýpky.

Komentár Michala Franka

Za Mariánom Troligom: Zmenená titulka

Chcem veriť, že sa projekt dotiahne. Prešov si tento sídliskový štadión zaslúži.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Zálohovanie PET fliaš je bližšie. Na aké prekážky naráža?

Zálohovaním sa vyzbiera 90 percent fliaš.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Slovensko vo finále MS vo futbale? Nie je to utópia

Slovenský futbal môže siahať na vrchol.

KOMENTÁR ONDREJA PODSTUPKU

Pomôžme ministrovi spraviť drahé a bolestivé rozhodnutie

Zálohovanie PET fliaš je dobrý a bolestivý nápad.

AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Babčenkova manželka prehovorila. Ako prežívala smrť svojho manžela?

O všetkom vedela vopred.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop