Korzár logo Korzár
Piatok, 25. máj, 2018 | Meniny má Urban
Nájdete nás na webe

Green lime mojito

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton.

Green lime mojito.(Zdroj: archív)

Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton ako Pastry Chef. Pochádza z Mexico City, kde študovala za patissierku.

Pracovala v jednej z najlepších mexických reštaurácií, ktorú navštívilo mnoho známych osobností, medzi nimi aj mexický prezident, americký prezident Georg W. Bush alebo španielska vojvodkyňa Letizia.

Svoju kariéru rozvíjala v najluxusnejšom hoteli  Burj Al Arab, kde medzi hostí patrili Will Smith, Justin Bieber či Roger Federer.

Recept, ktorý vám dnes prinášame, môžete ochutnať v kaviarni hotela DoubleTree by Hilton.

Článok pokračuje pod video reklamou

Green lime mojito

(recept na 4 poháre)

Zelený limetkový krém

1   vajíčko

50 g cukru

2   g limetkového korenia/ kôry

25 ml limetkového džúsu

80 g masla


Pripravujte 1 deň vopred.

Na začiatok do hrnca k vajíčku primiešame cukor, limetkové korenie/kôru, limetkový džús a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 85 stupňov. Následne hrniec vezmeme z ohňa a počkáme, kým sa zmes neochladí na 40 stupňov.

Postupne začneme pridávať kocky masla za miešania ručným mixérom, kým nám nevznikne krém. Prikryjeme vrchnákom, prípadne fóliou a necháme cez noc odpočívať.   

Ananásovo-mätový kompót

300 g čerstvého ananásu

6 mätových listov


Čerstvý ananás nakrájaný na kocky zmiešame s mätovými lístkami a ukladáme do pohárov na vrch limetkového krému. Nakoniec prikryjeme vrstvou pistáciových sušienok a podľa chuti aj šľahačkou.

Pistáciová sušienka

55 g práškového cukru  

25 g pistáciovej múky

30 g mandľovej múky

80 g bielkov

20 g kryštálového cukru

40 g masla


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V miske k preosiatej pistáciovej múke pridáme taktiež preosiaty práškový cukor, premiešame a následne pridávame mandľovú múku a 40 g bielkov.
 
Zvyšné bielky šľaháme s kryštálovým cukrom, kým nám nevznikne hladká pena.
Následne zmiešame vaječné bielky so sypkými ingredienciami, t. j. so zmesou pripravenou v miske, a primiešame aj roztopené maslo.

Pečieme na plechu pri teplote 180 stupňov počas 15 minút. Servírujeme  nakrájané na kocky.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  2. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  3. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  4. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo
  5. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  6. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  7. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  8. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  9. Keď Slováci krotia morský vietor
  10. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  1. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  2. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  3. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  4. Všetko, čo rodiny milujú
  5. Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín
  6. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  7. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  8. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  9. Keď Slováci krotia morský vietor
  10. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  1. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 24 285
  2. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti? 23 247
  3. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek 11 838
  4. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 9 187
  5. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach? 4 820
  6. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo 4 662
  7. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali 4 387
  8. Ako vzniká jeden z najkvalitnejších kolagénov na Slovensku? 3 429
  9. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby 2 545
  10. Jozef Bíreš: Čerstvé potraviny sú pre človeka najhodnotnejšie 2 338

Neprehliadnite tiež

Projekt štvrte na zelenej lúke ožíva, investor chce meniť územný plán

KVP sa obáva kolabujúcej dopravy, Myslava si sľubuje jej vyriešenie.

Na aute drzo uháňal po električkovej trati

Trať stále vonia novotou, ale už ju ničia arogantní vodiči.

Brat so sestrou splodili dieťa, skončili za mrežami

Pavlov rozsudok je právoplatný, jeho sestra si už trest medzitým aj odpykala.

Najstaršia slovenská kamionistka prešla všetky európske krajiny

Za príbehmi Jarky za volantom sa skrývajú aj príhody, ktoré pobavia.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Nová ochrana osobných údajov umožní, aby na vás internet zabudol

Osobné údaje sú veľkou témou nielen pre firmy, ale aj pre ľudí.

STĹPČEK PETRA SCHUTZA

Európska komisia vrhla granát, ktorý mení situáciu

Zbytočná administratíva bude zrejme údelom mnohých firiem.

DOMOV

Opozícia neuspela, ministerka Matečná zostáva vo funkcii

Za vyslovenie nedôvery hlasovalo len 60 poslancov zo 134 prítomných.


Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop