Zmrzlinám avokádo dodáva neobyčajnú krémovosť a jeho chuť v nich rozhodne nebudete cítiť.
Potrebujeme: 250 g čučoriedok, jedno zrelé avokádo, jednu plechovku plnotučného kokosového mlieka, cukor alebo sirup na osladenie, citrónovú šťavu
Do mixéra vhodíme umyté čučoriedky, dužinu z avokáda, zakvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy a pridáme dve lyžice cukru. Suroviny rozmixujeme na kompaktný krém, do ktorého ešte nakrátko zašľaháme aj avokádo.
Podľa vlastných preferencií sa môže hmota osladiť, prípadne pridať citrónová šťava. Veľa závisí aj od cukornatosti ovocia. Hotovú zmrzlinu prelejeme do vaničky alebo formičiek na nanuky a necháme zamraziť.
Výborne chutí obliata čokoládovou polevou alebo posypaná orieškami.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.