Carolina Garcia pracuje v najväčšom košickom hoteli Double-Tree by Hilton ako Pastry Chef.
Pochádza z Mexico City, kde študovala za patissierku. Pracovala v jednej z najlepších mexických reštaurácií, ktorú navštívilo mnoho známych osobností, medzi nimi aj mexický prezident, americký prezident Georg W. Bush alebo španielska vojvodkyňa Letizia.
Svoju kariéru rozvíjala v najluxusnejšom hoteli Burj Al Arab, kde medzi hostí patrili Will Smith, Justin Bieber či Roger Federer. Recept, ktorý vám dnes prinášame môžete ochutnať v kaviarni hotela DoubleTree by Hilton.
Marhuľový shot s mandľovou penou
(Recept na 4 poháre): Marhuľový shot. 180 g marhuľového pyré. 40 g sušených marhúľ. 20 g kryštálového cukru.
V malom hrnci zohrejeme marhuľové pyré a sušené marhule. Následne, za stáleho miešania pridávame cukor po lyžičkách. Privedieme do varu a chvíľu miešame, kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť a po vychladnutí prelejeme do pripravených pohárikov.
Pokračujeme s prípravou druhej časti, a to mandľovou penou.
Mandľová pena: 4 g želatíny. 75 ml mlieka. 50 g krájaných mandlí. 20 g cukru. 80 ml plnotučnej smotany.
Želatínu máčame v studenej vode kým nenapučí, nadbytočnú vodu vylejeme a dáme bokom. Následne mlieko, krájané mandle a cukor vložíme do veľkého hrnca. Privedieme do varu a pridáme želatínu. Takto pripravenú horúcu zmes prepasírujeme a necháme vychladnúť na 35 stupňov. Následne pridáme plnotučnú smotanu a môžeme prelievať do pohárikov.
Odporúčame servírovať a dekorovať s karamelizovaným popcornom.
Autor: Carolina Garcia
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.