Potrebujete: na korpus – 200 gramov sušienok (Marína, Bebe, piškóty), 100 gramov masla, 3 PL kr. cukru, na náplň - 500 gramov jemného tvarohu alebo macsarpone, 1/2 šálky práškového cukru, 250 ml kyslej smotany, citrónová kôra z jedného citrónu, 1 PL citrónovej šťavy, 4 vajíčka, 1 PL hladkej múky alebo kukuričného škrobu, 250 gramov čučoriedok, na ozdobu – 250 ml šľahačkovej smotany, 1 PL práškového cukru, 100 g čučoriedok
Postup: Sušienky rozdrvíme a zmiešame ich s roztopeným maslom, môžeme pridať aj cukor. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy a korpus upečieme na 170°C - 180°C asi 10 minút.
Tvaroh/mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob/múku. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Spolu pečieme ešte asi 70 min.
Koláč necháme vychladnúť a potom ho dáme poriadne stuhnúť do chladničky. Na záver vyšľaháme šľahačku, rozotrieme navrch a ozdobíme ovocím.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.