Korzár logo Korzár
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe

Čučoriedkový cheesecake

Už dozreli čučoriedky. Tak by bol hriech nevyužiť ich a nepripraviť chutnú dobrotu.

Potrebujete: na korpus – 200 gramov sušienok (Marína, Bebe, piškóty), 100 gramov masla, 3 PL kr. cukru, na náplň - 500    gramov jemného tvarohu alebo macsarpone, 1/2    šálky    práškového cukru, 250 ml kyslej smotany, citrónová kôra z jedného citrónu, 1 PL citrónovej šťavy, 4 vajíčka, 1 PL hladkej múky alebo kukuričného škrobu, 250 gramov čučoriedok, na ozdobu – 250 ml šľahačkovej smotany, 1 PL práškového cukru, 100    g čučoriedok

Postup: Sušienky rozdrvíme a zmiešame ich s roztopeným maslom, môžeme pridať aj cukor. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy a korpus upečieme na 170°C - 180°C asi 10 minút.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tvaroh/mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob/múku. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Spolu pečieme ešte asi 70 min.

Koláč necháme vychladnúť a potom ho dáme poriadne stuhnúť do chladničky. Na záver vyšľaháme šľahačku, rozotrieme navrch a ozdobíme ovocím.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 084
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 651
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 407
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 546
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 982
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 389
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 913
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 3 011
  10. Najužitočnejšia appka 2 813

Neprehliadnite tiež

Skládkovanie zrejme zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vietnamské bistrá u nás nie sú vietnamské

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop