V tomto zimnom období, keď veľa možností pripraviť si čerstvú šťavu nie je, poslúži parádne. Zahoďte predsudky a pripravte si mrkvový džús hoc aj tento víkend.
Potrebujeme: 1 kg mrkvy, 2-3 pomaranče, 1 kg kryštálového cukru, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, prípadne bylinky na dochutenie - mäta, medovka alebo kúsok zázvoru
V 2 litroch vody uvaríme 1 kg mrkvy. Mrkvu najskôr hodinu povaríme samu. Medzitým ošúpeme pomaranče, nakrájame ich na kolieska a pridáme k variacej sa mrkve a varíme ďalšiu hodinu.
V tejto fáze môžeme pridať aj bylinky podľa chuti. Medzitým necháme zovrieť 8 litrov vody s kilom cukru a kyselinou citrónovou. Uvarenú mrkvu s pomarančmi necháme vychladnúť a rozmixujeme na hladkú hmotu.
Môžeme precediť a celú hmotu zmiešame s cukrovým sirupom. Podávame vychladené.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.