Pečené kačacie prsia s polentovou kroketou, rýdzikovým ragú a zeleninou
Na prípravu jednej porcie potrebujeme:
Kačacie prsia 150 g
Rýdziky 20 g
Kukuričnú krupicu 20 g
Mlieko 1 dl
Vajce 2 ks
Hladkú múku 10 g
Strúhanka 10 g
Červenú reďkovku (2 ks) 40 g
Hráškové struky 20 g
Šalotku 20 g
Cesnak 10 g
Ricottu 10 g
Olivový olej 1 dl
Maslo 20 g
Demi glace 1 dl
Soľ a čierne korenie
Bylinky na zdobenie
Postup: Mlieko osolíme, privedieme do varu a za stáleho miešania vsypeme kukuričnú krupicu. Varíme asi 2 minúty až do zhustnutia, následne schladíme a vmiešame žĺtky a sneh z bielkov. Vytvarujeme krokety a pomocou cukrárskeho vrecka ich naplníme ricottou a obalíme v trojobale.
Kačacie prsia očistíme od blán a tukovú stranu narežeme na mriežky. Následne ich opečieme na troške olivového oleja, pričom tukovú stranu začíname opekať vždy ako prvú. Prsia otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Vložíme ich do rúry a pri 180 °C ešte dopečieme cca 15 minút.
Medzitým si nasekáme šalotku, cesnak a huby. Na rozpustenom masle najprv speníme šalotku, následne aj cesnak a huby. Po prudkom orestovaní pridáme demi glace a dochutíme soľou a čiernym korením. Na druhej panvičke si opražíme najemno nasekanú šalotku pridáme hráškové struky a reďkovku. Polentovú kroketu vypražíme na oleji a môžeme začať zo servírovaním.
VIZITKA
Marcel Tabačko – šéfkuchár reštaurácie Olive Tree. Študoval na Hotelovej akadémii v Košiciach. Svoje kuchárske zručnosti a skúsenosti začal zbierať v Prahe v reštaurácii Flambée, kde pripravoval jedlá pre mnohé známe a svetové osobnosti. Neskôr sa jeho kroky uberali do Anglicka a následne aj do Írska kde pôsobil v luxusných 4* hoteloch ako Trim Castle hotel či Castelnock hotel.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.