Červená repa je zdravá, no ľudí delí na dva tábory. Tí, čo ju milujú a tí, čo ju nenávidia už od škôlky. Ak patríte do druhej skupiny, skúste jej dať šancu v týchto jednoduchých plackách.
Potrebujeme: 220 g červenej repy, 200 g zemiakov, jedno vajíčko, 100 g polohrubej múky, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku, čajovú lyžičku soli, štipku čierneho korenia, majoránu a rasce.
Uvarenú cviklu a zemiaky nastrúhame nahrubo, cibuľu a cesnak najemno. Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame. Vznikne tuhšie cesto, ktoré necháme postáť dve hodiny. Cvikla aj zemiaky pustia šťavu a múka dobre nasiakne.
Pred pečením dobre zamiešame a pečieme na panvici malé placky do chrumkava.
Môžeme urobiť placky aj na plechu vyloženom papierom na pečenie. Na dvadsať minút dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.